Kovács Nimród Borászat

Aranyérmest aranyérmes követ: Hamarosan elérhető a Battonage új évjárata

Borászatunk francia királynője, a Battonage Chardonnay 2013-as évjáratát hamarosan piacra bocsátjuk. A bor a nagyközönség számára még nem kóstolható, de már egy nemzetközi elismerést kapott, ugyanis januárban a chicagoi Beverage Testing Institute, World Wine Championships Award elnevezésű versenyéről aranyérmet hozott el. A borról és a megmérettetésről részletesen itt olvashat.

KNW_Monopole_Battonage-Chardonnay-2013_NL-rotated

A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk ezt a borunkat, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokaink (Monopole) egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát.

Borunkat közel 9 hónap palackos érlelés után bocsátjuk piacra!

KNW-pince-2013-Battonage_470

Figyelem! A burgundi Chardonnay du Monde borversenyen szintén aranyéremmel díjazott 2012-es évjáratú Battonage készletünk rohamosan fogy! Az új évjárat májusban várható.

Kérdés, rendelés esetén keressenek bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén: noemi@kovacsnimrodwinery.com, +36 70 452 26 26, vagy vásárolja meg a Monarchia Boroknál Budapesten vagy webshopon keresztül, illetve személyesen Egerben a borászatunkban.