Kovács Nimród Borászat

Sophia Loren kedvenc bárányreceptjével köszöntjük díjnyertes burgundi borainkat

báránysültMind a 777 Pinot Noirhoz, mind a Cool Noirhoz kiválóan illik ez a könnyed, elegáns étel. Melegebb nyári délutánokon akár hidegen, saláta mellé is fogyaszthatjuk, de remek alapja lehet egy gazdag szendvicsnek is piknik idejére.

Hozzávalók:
– 1 kicsontozott báránycomb
– 2-3 gerezd tört fokhagyma
– őrölt bors
– só
– 6 szál rozmaring
– vaj
– olaj


Elkészítés:

Sophia a kicsontozott báránycombot madzaggal szépen formára igazítja, beirdalja. A hasadékokba kerül igazságosan elosztva 2-3 gerezd tört fokhagyma, két kávéskanál frissen őrölt bors, hat szál rozmaring. Egy evőkanál nagyszemű sót beledörzsöl a húsba, megkeni kevés vajjal, és a már kiolajozott tepsibe fektetve beteszi a 200 fokra előmelegített sütőbe. Húsz perc múlva 175 fokra leveszi a sütő hőmérsékletét, és hagyja szép csendesen puhulni, pirulni a bárányt. Akinek van húshőmérője, akkor veszi ki a sütőből az ételt, amikor a comb belső hőmérséklete eléri a hatvan fokot. Akinek nincs, az nagyjából egy bő órát vár, ennyi idő alatt el kell érnie az ideális hőfokot a húsnak.

A pecsenye aztán alufóliával rendesen beburkolva még további 15 percet pihen az immár kikapcsolt sütőben. Az asztalra felszeletelve, friss rozmaringgal ékesítve kerül. Tepsiben sült krumpli, zöldség, de akár friss paradicsommal készült penne is mehet mellé.

Az eredeti recept itt olvasható.