Kovács Nimród Borászat

Buday Péter habkönnyű szőlős desszertjét ajánljuk a Dixie mellé

SzőlőlépudingKözelít az ősz, de az indián nyár még lágy fényekkel melenget. Kezdődik lassan a szüret, mi pedig már a Budapest Borfesztiválra hangolódva, az ott is bemutatkozó új fehér házasításunk mellé választottuk ezt a könnyed, még a nyárt idéző, de már az ősz teljességét is ígérő receptet.

Szőlőlépuding
Hozzávalók 1 személyre:
– 60 g friss szőlőlé
– 15 g búzadara
– 15 g cukor
– 5 g dió
– 0,1 g szegfűbors
– 0,1 g fahéj

Elkészítés:
A szőlőlevet keverd össze a cukorral és a búzadarával, forrald fel, és keverés közben sűrítsd be. Keverd hozzá a fahéjat és a szegfűszeget, és még pár percig kevergetve forrald. Tálkákba adagold, és durvára vágott dióval díszítheted. Lehűtve tálald, mennyei lesz!

Az eredeti recept itt olvasható.

DixieEhhez az ételhez szívből ajánljuk 2016-os Dixie házasításunkat, amely klasszikus burgundi technológiával készült.
A Battonage Chardonnay érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése híven tükrözi Noszvaj melletti Gran Cru terroirjaink egyedi adottságait. Az aranysárga, érett alapanyagú Pinot Gris-t rövid ideig áztattuk héjon, s nyolc hónapig érleltük. Bodzavirág, barack és trópusi gyümölcs rejtőzik illatában, ízében.
Könnyű ételekhez és gyümölcsökhöz javasoljuk.