Kovács Nimród Borászat

Az igazi

2018. május 30. 12:12

Elegancia, harmónia, karakter
– a Kovács Nimród Borászat időtlen klasszikusa, a Battonage Chardonnay
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: “Az igazi”

Az igazi

50 palack tökéletes harmónia

2018. április 5. 08:19

Vince MagazinA tökéletes harmónia megfizethetetlen. Nálunk még 50 palack megszerezhető belőle.
A teljes cikket elolvashatja itt: Vince Magazin: “50 palack tökéletes harmónia”

VinCE Wine Show: a KNW a Várkert Bazár 109-es pavilonjában!

2018. március 21. 14:38

VinCe BudapestEbben az évben új helyszínen, a Várkert Bazárban várja a borászatokat, borkedvelőket, sommelier-ket, kereskedőket és étterem-tulajdonosokat a VinCE Budapest Wine Show április 5-6-7-én. A rendezvény elsősorban a borról szól (Vin), és Közép-Európában várja vendégeit (CE=Central Europe). Százhatvan kiállító – magyarok és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat – kóstoltatja itt borait.

A KNW az új helyszínen a 109-es pavilonban várja régi és új barátait!!
(tovább…)

Grillezett vörös tonhal steak cukkinis kölestoronnyal

2018. március 21. 14:32

kép eredete:http://tuzrolpattant.reblog.hu/grillezett-voros-tonhal-steak-cukkinis-sutotokos--meyer-citromEzt a pompás halételt új évjáratú, 2015-ös 777 Pinot Noirunkhoz ajánljuk.
Hozzávalók:

  • 2 szelet vörös tonhal
  • só, bors, olívaolaj

A kölestoronyhoz:

  • 1 pohár köles
  • 1,5 pohár szárnyas alaplé / húsleves
  • + fél pohár a zöldségekhez
  • 1 kisebb cukkini
  • a cukkinivel megegyező mennyiségű sütőtök
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • só, bors, olívaolaj

(tovább…)

A KNW Battonage Chardonnay angol és amerikai közönség előtt

2018. március 7. 09:34
 

Battonage ChardonnayA még csípős hidegekkel, de remélhetőleg már meleg délutánokkal érkező tavasz mellé kevésbé sem találhatnánk jobb borválasztást a KNW Battonage Chardonnay-nál. Márciusban a nőket és a szabadságot ünnepeljük, borunk pedig a klasszikus elegancia, s a vibráló életérzés jegyeit hordozza. Hagyományos burgundi technológiával alkottuk, francia és magyar barrique hordóban erjesztve, közel egy évig seprőn tartva, többször felkeverve. Sajátos ásványosságát a Nyilasmár és Nagyfai dűlőink vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi egyedi terroirunk adottságait.
(tovább…)

Eger is csodásan szerepelt a Super 12-ben

2018. január 31. 15:09

Bár Somló és Villány ragadta el a legjobb fehér-, illetve vörösbor díját a Magyar Borszakírók Körének megmérettetésén, kizárólag két egri pincészet volt képes arra a bravúrra, hogy mind a vörös-, mind pedig a fehérborok között bekerüljön a Super 12-be egy-egy tételével.

A teljes cikket elolvashatja itt: elelmiszer.hu

Egri bravúr a Super 12-ben

2018. január 31. 15:07

Super 12Bár Somló és Villány ragadta el a legjobb fehér-, illetve vörösbor díját a Magyar Borszakírók Körének megmérettetésén, kizárólag két egri pincészet volt képes arra a bravúrra, hogy mind a vörös-, mind pedig a fehérborok között bekerüljön a Super 12-be egy-egy tételével.

teljes cikket elolvashatja itt: Bor és Piac

Furmint Február Nagy Kóstoló

2018. január 19. 15:16

Furmint 2015
Idén februárban már kilencedik alkalommal állnak csatasorba a furmintok, hogy meghódítsák a borbarátokat. A furmint szempontjából koncentrált hónapban szerte az országban, sőt immár határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják majd a középpontba ezt a szőlőfajtát. Az egész februárban tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Nagy Furmint Február kóstoló, amelyen több, mint százötven prémium furmintot lehet majd megízlelni.
(tovább…)

GERE-KNW borduett az Arazban

2018. január 19. 15:14

borduettPalackba zárják a történelmet, a messzi időkbe visszanyúló hagyományokat, az időjárás pajkos játékát, a talaj ásványosságát, a szőlőszemek zamatát és azt a mérhetetlen gondoskodást, amellyel ezek a szőlőszemek feldolgozásra kerülnek – így ír a budapesti ARAZ étterem csapata az idei év első Borduettjéről, ahol két “nagyágyú”, a Gere Tamás & Zsolt Pincészet valamint a KNW és a borászatot képviselő tulajdonos, Kovács Nimród mutatja be kiváló borait.
(tovább…)

Kovács Nimróddal a Selection.hu-ban

2018. január 19. 14:50

SelectionÓbuda centrumában, a Lajos utcában található a válogatott borkülönlegességeket árusító Selection.hu borszaküzlet és kávézó, ahol február elsején a KNW borai mutatkoznak be Kovács Nimród szakavatott tolmácsolásával.
(tovább…)