Kovács Nimród Borászat

KNW borkóstoló december 7-én

2017. november 27. 15:58

Mesterkurzus 2.0Borászatunk lesz a vendége december 7-én este a Petrény Winery borbárnak. Hónapról-hónapra a legnagyobb borversenyek érmes borait kóstolhatja meg minden érdeklődő Eger belvárosában a vár tövében, a Kis Dobó tér 10. szám alatt.
Az időpontot, s a helyszínt már most jegyezze fel naptárába!

December 7. 19 óra.
A kóstolót Kovács Nimród, a KNW tulajdonosa tartja
A belépő ára: 3990.-
(tovább…)

Egy korty jazz

2017. november 27. 15:55

Nyilasmár-Nagyfai ültetvényA jó zene megsokszorozhatja a jó bor nyújtotta élvezeteket, a megfelelő muzsika újabb és újabb mélységet, ízérzékelést hívhat elő az éppen kóstolt borból. Ez és a zene univerzális szeretete, valamint a Gyémánt László “All that Jazz” című festménye ihlette az egri Kovács Nimród borászatot arra, hogy kiváló adottságú Monopole dűlőiből – Nyilasmár és Nagyfai – származó különleges tételeit az All that Jazz borcsaládba sorolja.

A jazz az intimitás és a spontaneitás zenéje, amelyet gyakran egy tovasuhanó érzés inspirál, s amelyből később bonyolult, virágzó mestermű születik. A Dixie, a Cool, a Blues, a Rhapshody és a Soul ilyen varázslatos utazásra hívnak a káprázatos egri borvidék színpadán.
(tovább…)

A híres dijoni klón

2017. november 21. 15:54

Burgundia és EgerA Budapesti Borfesztiválon debütált két burgundiai stílusú borunk új évjáratáról egyébként így ír a HVG szakértője: „A dijoni, úgynevezett 777-es klónnal újratelepített nagyfai és nyilasmári pinot noir ültetvények egyre inkább megtalálják a hangjukat, egyre több elismerést hoznak a pincének. A 2015-ös pinot gyümölcsös, az elegáns hordóhasználattól kecses tétel.” Pinot Noirunk szépen tükrözi a fajta világszerte ismert arculatát. Illatában és ízében a málna és a pirosribizli, valamint a tölgyfahordós érlelésből adódó jegyek fedezhetőek fel, melyek selymes tanninnal párosulnak. A hosszú tölgyfahordós, majd palackos érlelés teszi a bort kerekké és bársonyossá, melyet még évekig megőriz.
(tovább…)

Közönség-kedvenc lett a 777 Pinot Noir

2017. november 21. 15:51

777 Pinot Noir 2015Nyilasmár-Nagyfai ültetvényA nemrég megrendezett Egri Borok Kóstolója – Winelovers Wednesday közönségének kedvenc bora lett borászatunk 777 Pinot Noir 2015 tétele, amire rengetegen szavaztak. Köszönjük! A budapesti rendezvényen „A chardonnay és Pinot Noir útja az egri borvidéken – Irány Burgundia” címmel tartott előadást több egri borász társaságában Kovács Nimród, s itt szintén a kedvelt Pinot Noir volt az egyik főszereplő. Az egri borvidéket bemutató rendezvény arra kereste a választ, hogyan születtek az itteni házasítások, mi a titka hazánk egyik leghűvösebb termőterületének, mitől olyan népszerű az egri terroir és miért itt van hazánk egyik legfontosabb grand cru területe? A KNW tulajdonosa előadásában szót ejtett az általunk kedvelt burgundi fajták, a Chardonnay és a Pinot Noir eredetéről, jellegzetességeiről, s megosztotta azt a vízióját is a közönséggel, hogy e fajtákon keresztül nemcsak felébreszthetjük a világ kíváncsiságát, hanem utat mutathatunk az egri bikavérnek és a többi egri bornak is a világhír felé.

Receptajánló díjnyertes borunk jegyében

2017. november 2. 16:05

Vörösboros kacsaragu pappardelle tésztával

Vörösboros kacsaragu pappardelle tésztávalHozzávalók:
• 4 kacsacomb
• 750 ml minőségi, testes vörösbor (Soul Syrah)
• 2 szál sárgarépa, 1 cm-es darabokra kockázva
• 2 szál szárzeller, 1 cm-es darabokra kockázva
• 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
• 5 nagyobb ág kakukkfű
• 3 gerezd fokhagyma felaprítva
• 750 ml csirke vagy zöldség alaplé
• só, bors
• 1 csokor friss petrezselyem a tálaláshoz
(tovább…)

Telt házas Nagy-egedi mesterkurzus

2017. november 2. 16:04

Mesterkurzus 2.0Telt házzal zajlott és hatalmas sikert aratott a Nagy-Eged-hegy kiválóságait bemutató Mesterkurzus, ahol három borászat: a St. Andrea, a Kovács Nimród Borászat (KNW) és a Gróf Buttler mutatkozott be 12 tétellel, köztük kereskedelmi forgalomban már és még nem kapható borokkal. A vendégelőadók között olyan szaktekintélyek engedtek betekintést e csodás borok világába, mint Mészáros Gabriella, Rohály Gábor és Kosárka József. Köszönjük vendégeinknek a megjelenést, s reméljük, jövőre vendégül láthatjuk azokat is, akik ezúttal lemaradtak az eseményről. Hírleveleinkben természetesen időben jelezzük majd az immár 3.0 Nagy-egedi Mesterkurzust.

Ötcsillagos a KNW Soul Syrah

2017. november 1. 16:01

Vince MagazinA vezető magyar bormagazin, a VinCE legújabb Syrah-tesztjén három bor szerzett öt csillagot, ebből kettő magyar: a Monopole Soul Syrah a Kovács Nimród Pincészettől, s a villányi Syrah a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészettől. Nagy büszkeség ez borászatunknak, hiszen nemzetközi mezőnyben mérettünk meg, s rangos, értő bírák emelték dobogóra borunkat. (tovább…)

Új évjáratú burgundi stílusú boraink

2017. október 13. 15:59

Battonage 2014Pincészetünkben már kapható a 2014-es Battonage Chardonnay, amelyet klasszikus burgundi technológiájával alkottunk. Ennek lényege a kis tölgyfahordós – francia és magyar barrique – erjesztés, s a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokaink egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. (tovább…)

Nagy borok mellé nagy vadak

2017. szeptember 22. 19:34

Segal-szarvasgerincMostani ételkínálatunkat ezúttal mesterkurzusunkra hangoltuk. A vadak mellé, melyek önmagukban is fenséges és különleges alkalmakra tervezett étkek, szinte „kötelező” hasonló kaliberű, nemes vörösbort fogyasztani, s ehhez a nagy-egedi tételek kiválóak. Most Segal Viktor kompozícióját ajánljuk figyelmükbe!

(tovább…)

Nagy-Eged-hegy Mesterkurzus 2.0

2017. szeptember 13. 19:32

Mesterkurzus 2.0Számtalan kiváló termőhely van Magyarországon, de közülük is kiemelkedik az Egri borvidékhez tartozó Nagy-Eged-hegy. A régió egyik legmagasabban fekvő és legrégebbi szőlőterületéről szüretelt világszínvonalú borokat tavaly mutatta be először közösen az ott tevékenykedő három borászat: a St. Andrea, a Kovács Nimród Borászat (KNW) és a Gróf Buttler.
(tovább…)