Kovács Nimród Borászat

Angol borbírák, magyar fotóművészek a KNW-nél

Battonage MajálisAz elmúlt hónapokban ültetvényeink “háza tájáról” szóltak blogbejegyzéseink, kalandozzunk hát ezúttal a borászatban. Májusban pompás programok helyszíne volt tradicionális, verőszalai pincénk, s reméljük sokaknak nyújtottunk felejthetetlen élményt borainkkal.

A 2000-es évjáratú Nimród II-vel például, amit Kovács Nimród saját gyűjteményéből ajánlott fel jótékonysági célra Battonage Majálisunk alkalmával, néhány palack Pint Noir és Battonage Chardonnay társaságában. Nem fiatal borokról beszélünk, ám szerencsére olyan borértők és borkedvelők poharaiba kerültek ezek a különlegességek, akik értékelni tudták az érett, kiteljesedett ízeket.
Az eseményen készült képeket megtekinthetik galériánkban: https://kovacsnimrodwinery.hu/galeria/battonage-majalis/

Battonage Majális
Nem sokkal ezután illusztris vendégeket fogadhattunk a borászatban: angol borértők és borbírálók egy csoportja érkezett hozzánk, Nimród kalauzolásával előbb nyilasmári és nagyfai ültetvényünket látogatták meg, később pedig megkóstolták az itteni szőlőkből készült borainkat kiegészítve a Nagy-Eged három ajándékával, a Furminttal, az NJK-vel és a Grand Bleuvel.

angol borértők és borbírálókAz ítészek elismerő szavakkal szóltak az itt látottakról, azt pedig külön is hangsúlyozták, hogy boraink egységesen, egymással nagy harmóniában tükrözik azt a filozófiát, amit mi magunk is vallunk a borkészítésről: a természet ajándékát tisztelve, zamatait megőrizve, a borvidék stílusát megtartva, a terroir értékeit kidomborítva elegáns, a nemzetközi piacokat is meghódító borokat adunk a vendégeinknek. Hasonló fogadtatásra találtunk Jancis Robinsonnál, a borszakírók „nagyasszonyánál”, akivel Kovács Nimród egy londoni nemzetközi borvásáron kóstoltatta meg az NJK-t.

Nagy Eged

Június első napjaiban olyan művészek látogattak el a KNW-hez, akik más „szűrővel” néztek az ódon pinceágakra, mint akár mi magunk. Tizenhat fotográfus két héten át örökítette meg Eger város zegzugait, alakjait, hangulatát, s ittlétük során borászatunk vendégei is voltak. Szebeni András fotóművész vezetésével harmadik alkalommal szerveztek csoportos alkotóműhelyt: korábban Szeged és Tapolca adott otthont az eseménynek. Az Egri Műhely 2017 csapata Bánkuti András, Bácsi Róbert László, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hossala Tamás, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett és az Egerben élő Szántó György. Az elkészült munkák legjavából gyarapodik majd Kincses Károly kurátor segítségével a Hunguest Hotels 2015-ben alapított Fotográfiai Gyűjteménye, amelyből már több szakmai kamaratárlaton és nyilvános kiállításon láthatott fotókat a közönség. A KNW-nél készített különleges látásmódú alkotásokból fotógalériát állítottunk össze, amelyet az alábbi linken érhetnek el: https://kovacsnimrodwinery.hu/galeria/egri-muhely-fotomuveszek-alkototabora-2017/

Egri Műhely Egri Műhely Egri Műhely