Kovács Nimród Borászat

1. En garde! – Bikavérek csatája Budapesten


Eger? Szekszárd? Győzzön a jobbik! A mi versenyzőink: a Rhapsody és Superior. A KNW is ott lesz az immár klasszikusnak számító budapesti Bikavér Párbajon, ahol a legjobb vörös házasítások méretik meg magukat.

Mi is a Bikavér?
Leírni talán könnyű. Gránátvöröstől a mély rubinig terjedő, Kékfrankos alapú száraz vörösbor házasítás, amely gazdag fűszeres, valamint gyümölcs jelleget mutató illat- és íz világgal rendelkezik, tanninhangsúly nélkül. Az érlelési és a friss gyümölcsaromák egyaránt jellemzik a bort, komplexitását az is jól illusztrálja, hogy egyetlen szőlőfajta borának jellege sem lehet az adott borra jellemző, uralkodó jegy.
Sokszor földbe döngölt, ám főnixmadárként mindig újjáéledő bor ez, érdemes közelebbről is megismerkedniük vagy – régi ismerősként – újra találkozniuk vele, ezúttal a Grand Hotel Corinthiában, március 3-án.  

A részletek:
Sétáló kóstoló – (18:00-21:00) 5.900,- Ft/db elővételben, 6.900,- Ft/db a helyszínen.
VIP jegy – belépő a szakmai előadásra és kóstolóra (A VIP jegy kizárólag a 13:30-tól kezdődő szakmai előadásra és a 14:30-16:30 közötti szakmai kóstolóra szól, amelyen a vendég létszám alacsonyabb, mint az esti időpontban. A nagyközönségnek szóló, esti kóstolóra nem lehet vele belépni. Ez a jegy kizárólag előzetes átutalással vásárolható meg.) 7.900,- Ft/db
Mindkét jegy tartalmazza a kóstolópoharat.
Mesterkurzus – Régi évjáratok bikavéreivel (16:30-18:00 között).
Előzetes jegyvásárlás személyesen: Budapesten DiVino Gozsdu (Budapest, Király utca 13.) és Szekszárdon Szekszárd Borvidék Kft. (7100 Szekszárd, Táncsics u. 3.) Bővebb információ: http://www.bikaver-parbaj.hu/

Versenyzőink
MONOPOLE Rhapsody 2013-as bikavérünk hűen tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai terroirok egyediségét. A Nyilasmár dűlő vékony, köves, tufás termőrétege és erős déli lejtése tüzességet, testet, a Nagyfai dűlő kötött barna erdő talaja gazdag és tiszta aromát ad a bornak. Ezen bikavérünket kékfrankos, pinot noir, syrah, merlot és cabernet franc fajtákból házasítottuk. Szép gránát vörös színű borunk ízében és illatában áfonya, érett cseresznye és fűszeres tölgy aromák fedezhetőek fel. Közép-hosszú lecsengés és bársonyos tanninok teszik még kerekebbé.
2012-es évjáratú MONOPOLE SuperiorBikavérünk egyedi házasítása a Kékfrankos,Syrah, Merlot, PinotNoir és CabernetFrancfajtáinknak. Szép, mélyvörös színárnyalatát illatában érett feketemeggy, szilva, erdei gyümölcsök, valamint fűszerek kísérik; a háttérben húzódó borsosságkiemeli a borban rejlő szegfűszeges, hordóból adódó vanília illatharmóniáját. Ízében az illatához hasonlóan a meggy, az erdei gyümölcsök, valamint az áfonya jegyeit fedezhetjük fel. Testes, kerek a borunk bársonyos tanninokkal, szép savegyensúllyal, tiszta, hosszú lecsengéssel.