Kovács Nimród Borászat

Battonage Majális!!

Battonage majálisRemek programot ajánlunk családoknak, baráti társaságoknak, szerelmes pároknak, egyedülállóknak, egyszóval mindenkinek, aki szereti a jó borokat, s szívesen fogyasztaná el azt a természet lágy ölén. A Kovács Nimród Borászat Nyilasmár dűlőjében május 13-án szombaton egész napos pikniket rendezünk!

A laza, francia életérzést, a pillanat mindenhatóságát sokan irigylik, de kevesen képesek utánozni. Mi most erre kínálunk alkalmat: a KNW örömmel csatlakozott a St. Andrea Szőlőbirtok, valamint az Almagyar Érseki Szőlőbirtok borköszöntő ünnepéhez, az Egri Tavaszi Borpiknikhez. E napon akár mindhárom borászat ültetvényeit, s az ott rendezett pikniket felkereshetik, a közlekedést külön buszokkal biztosítjuk. (Ez előzetes regisztrációt igényel, lásd a hírlevél végén.)

PiknikDönthetnek úgy is, hogy egyetlen birtokon töltik el a időt, kiélvezve a borokat, relaxálva, s az italok mellé jó ételek kóstolva. A mi gasztronómiai partnerünk a noszvaji Nomád Hotel lesz: ők a Nyilasmár birtokon termett burgundi és észak-rhone fajták mellé autentikus francia falatokat kínálnak, a kifinomult, mégis házias konyha remekeivel. A KNW kizárólagos tulajdonában lévő Nyilasmár – innen boraink közös neve is: MONOPOLE – jellemzően karakteres, tüzes, szép, üde, gyümölcsös borokat ad. Itteni szőlőfajtáink: chardonnay, pinot noir, syrah és kékfrankos.

Jótékonysági akciónk
Kovács Nimród a helyszínen jótékonysági akcióval jelentkezik. Saját magángyűjteményéből értékes, régi évjáratú borokat hoz – köztük például a hajdani előd, Pók-Polonyi pincészet által készített 1995-ös, Magnum-palackos Bikavért, az NJK elődjének számító Nimródokat, testes, érett Battonage Chardonnay-kat és Pinot Noirokat. Az ezekből befolyt pénzt az egri Farkas Ferenc Zeneiskola növendékeinek ajánljuk fel hangszervásárlásra, s koncertfellépések biztosítására. 17 órától a tanári zenekar, a Snidero Quartett ad jazz koncertet.

Regisztráció:
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
noemi@kovacsnimrodwinery.com

Nyitvatartás:
május 13. szombat 10h-tól 21h-ig

Helyszín és közlekedés
Egyénileg: parkolási lehetőséget biztosítunk az autóval érkezőknek. Négyfős társaságnak már megéri taxit fogni, de akár tömegközlekedéssel is könnyen kijuthatnak a Noszvajhoz közeli nyilasmári birtokra.
Helyközi buszjárat megállója Noszvaj, Deák Ferenc u 77, (Barlanglakások) https://menetrendek.hu/

A menetrend letölthető pdf formátumban itt.

Pohárbérlés
1000 Ft/pohár (a helyszínen visszaváltható)
További információt a facebook oldalunkon találnak.

Alternatív programok az Egri Tavaszi Borpiknik keretében:
A 3 pincészet 4 túraprogramot indít ezen a napon:

  • 1. túra:
    11kor indul Egerből a Bitskey Aladár Uszodától (Almagyar, KNW, St Andrea, Eger útvonalon át). Ide 45 fő tud regisztrálni.
  • 2. túra:
    11 órakor kezdődik a program a ST Andreánál, majd Almagyar, KNW és Eger az út vége. Ez egy 22 fős busz lesz.
  • 3. túra:
    15 órakor indul Egerből (Almagyar, KNW, St Andrea, Eger útvonalon át). Ide 45 fő tud regisztrálni.
  • 4. túra:
    15 órakor kezdődik a program a ST Andreánál, majd Almagyar, KNW és Eger az út vége. Ez egy 22 fős busz lesz.

Minden program csak minimum 20 fő jelentkezésétől indul. A vezetett bortúrára előzetesen regisztrálni kell, az ár foglaláskor fizetendő: http://piknik.kovacsnimrodwinery.com/

További információt a facebook oldalunkon találnak.

Szép tavaszi időt remélünk, de azért estére hozzanak melegebb öltözéket is!

Eső esetén is várunk szeretettel mindenkit, ez esetben a borászat egri pincéjében:
3300 Eger, Verőszala utca 66.