Kovács Nimród Borászat

A Semmelweis Egyetem legjobb rendezvénybora lett a KNW Cool Noirja

díj átvételNem sokkal e jó hír megérkezése után kaptuk az újabbat: idén a Semmelweis Egyetem borversenyén a Kovács Nimród Borászat (KNW) 2012-es Cool Noir-ja érdemelte ki a vörös kategória aranyérmét. A rendezvény borok között a középkategóriájú vörösborok versenyének második helyén a Gróf Buttler Borászat Egri Cabernet Cuvée GB 2013-as évjáratú bora, a harmadik helyen pedig a Hetényi Pincészet 2013-as Cabernet Sauvignonja végzett.

Kovács Nimród a díj átvételekor elmondta: az egri borvidék jellegzetességei miatt a KNW előnyben részesíti a burgundi fajtákat, így a kategória győztes borának alapját is egy ilyen típusú szőlő, a pinot noir adja. Vörös Attila, a Semmelweis Egyetem Bora Országos Borverseny szakértője arról beszélt, hogy nem csak szakértők, hanem olyan egyetemi borértők is bíráltak, akik a borokat részben más szempontok alapján értékelték, mégis a bírálatok végeredménye összecsengett. 

díj átvételA Semmelweis Egyetem nyolcadik alkalommal hirdette meg országos borversenyét a magyar borkultúra, és ezen belül a fiatal magyar borászok támogatására. A győztes borokat a korábbi évekhez hasonlóan vakteszten választotta ki az egyetem munkatársaiból, minősített borbírákból, valamint szakújságírókból álló zsűri. A bírálat a nemzetközileg ismert és elfogadott pontrendszer alapján zajlott. A nyertes borok egy éven keresztül viselhetik a Semmelweis Egyetem Bora címet.

http://semmelweis.hu/hirek/2017/05/19/minden-eddiginel-tobb-bor-versenyzett-a-semmelweis-egyetem-bora-2017-cimert/