Kovács Nimród Borászat

Új évjáratú burgundi stílusú boraink

Battonage 2014Pincészetünkben már kapható a 2014-es Battonage Chardonnay, amelyet klasszikus burgundi technológiájával alkottunk. Ennek lényege a kis tölgyfahordós – francia és magyar barrique – erjesztés, s a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokaink egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát.

Pino Noire 2015Polcainkon debütál a 2015-ös Pinot Noir is, amely a kiváló minőségű 777-es dijoni klónon alapul, s méltó házasítása a Nyilasmár és Nagyfai birtokunk különleges minőséget adó érett gyümölcseinek. Erre a fajtára jellemző a késői rügyfakadás és a viszonylag korai érés, amely ugyanakkor magasabb fokú cukortartalommal és szolid savakkal párosul. Illatában és ízében az érett cseresznye, a fekete-ribizli, a málna, az édesgyökér dominál, olykor a bőr és a dohány enyhe fuvallatával. Közepes tannin, nagy test. A hosszú tölgyfahordós érlelés a bort kerekké és bársonyossá teszi, amely tulajdonságait a palackban még évekig megőrizi.

Jöjjenek, kóstolják meg új évjáratainkat egyedi pincetúráinkon! Büszkén mutatjuk meg borainkat, amelyek ötvözik az Egri Borvidék terroirjának szépségét, az alkotó borászok tudását, a magyar és amerikai tanácsadóink szakértelmét. A tufába vájt, 80 főt befogadni képes kóstolóhelyiségeink a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Előzetes bejelentkezés alapján többféle borbemutató programot ajánlunk, amelyek során pincelátogatás, technológiai ismertető, és természetesen borkóstoló szerepel.