Kovács Nimród Borászat

Egy korty jazz

Nyilasmár-Nagyfai ültetvényA jó zene megsokszorozhatja a jó bor nyújtotta élvezeteket, a megfelelő muzsika újabb és újabb mélységet, ízérzékelést hívhat elő az éppen kóstolt borból. Ez és a zene univerzális szeretete, valamint a Gyémánt László “All that Jazz” című festménye ihlette az egri Kovács Nimród borászatot arra, hogy kiváló adottságú Monopole dűlőiből – Nyilasmár és Nagyfai – származó különleges tételeit az All that Jazz borcsaládba sorolja.

A jazz az intimitás és a spontaneitás zenéje, amelyet gyakran egy tovasuhanó érzés inspirál, s amelyből később bonyolult, virágzó mestermű születik. A Dixie, a Cool, a Blues, a Rhapshody és a Soul ilyen varázslatos utazásra hívnak a káprázatos egri borvidék színpadán.

Engedje meg, hogy bemutassuk All that Jazz zenekarunk tagjait!

Dixie 2016Dixie
A szabadság zenéje. Két fajta – a hordóban érlelt, finom seprőn tartott Battonage Chardonnay és a ropogós, reduktív Pinot Gris közös szólama. Egy dixieland-band muzsikája, a szabadság, és New Orleans örömzenéje. Kifinomult Franciaország és bátor Louisiana minden kortyban.

 

Cool 2013Cool
Párizs, múlt század, az ötvenes évek, legendás idők. A zseniális Miles Davis repülőgépe a francia fővárosban landol, s magával hozza új hangját, a Cool-t. Két kultúra tökéletes összhangja, miként burgundi Pinot Noirunk és a Cote du Rhone-t idéző Syrah-nk egybeolvadása.

 

Blues 2014Blues
Ízig-vérig Kékfrankos. Néha komoly, máskor játékos, néha egyszerű, máskor összetett, néha puha, máskor energikus. Mindig tiszta. Ezek a blues és a Blues kékfrankos közös jellemzői.

 

 RhapsodyRhapsody
A kék színű rapszódia, avagy a sokszínűség tapasztalata. Öt fajta tökéletes házassága, egy harmonikus mestermű. Liszt és Gershwin két különálló világ, de ha választanunk kellene közöttük, egy csodálatos élménnyel lennénk kevesebbet. Élvezzünk hát minden dallamot, ahogyan sok mimikáját, mégis egyetlen arcát mutatja a borunk!

 

SoulSoul
Lélek. A Syrah. Pompás vadállat, mégis gyengéd. Miként a zene, a bor is intenzív, mély, bátor és telt. Egy lágy Soultól elérzékenyülünk, elakad a szavunk, eláll a lélegzetünk: ezt teszi a Syrah is.

 

Kérjük, tekintse meg ajánlatainkat: http://www.monarchiaborok.hu/ajanlatunk.html