Kovács Nimród Borászat

Boraink a Super 12-ben!

Super 12Szebben nem is kezdődhetne az idei esztendő! Nemrégiben kaptuk a hírt, hogy a KNW két bora, a Monopole Battonage Chardonnay 2015 és a Monopole Soul Syrah 2013 is bekerült az úgynevezett “Super 12” közé. A díjat a Magyar Borszakírók Köre adományozza, amely két éve alakult, jelenleg 26 tagja van, s immár második alkalommal teszik közzé azoknak a száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak „Super 12” listáját, amelyeket az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítéltek.
Az egri borvidékről még két másik borászatot, a St. Andreát és Thummerert díjazták boraikért, nekik is szívből gratulálunk! Régiónk a Super 12 -ből így összesen öt elismerést mondhat magáénak a fehér és vörös borok terén, ami minden bizonnyal tovább növeli az egri borvidék jó hírnevét.
A díjakat 2018. január 27-én a debreceni Déri Múzeumban adják át ünnepélyes keretek között: az eseményen büszkén veszünk részt, s azt kérjük barátainktól, boraink kedvelőitől, osztozzanak velünk örömünkben!

Nyertes borainkról:

Monopole Battonage Chardonnay 2015

Monopole Battonage Chardonnay 2015A Chardonnay készítés klasszikus burgundi technológiájával alkottuk ezt a borunkat, mely lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokaink (Monopole) egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. Kiváló társ szárnyas- és könnyű sertés ételekhez, valamint tenger gyümölcseihez és tésztafélékhez.

 

Monopole Soul Syrah 2013 Soul

Soul Syrah 2013Ezt a nevet adtuk a Monopole Syrah-nak, amely szép házasítása a Nyilasmár és Nagyfai különleges minőséget adó terroirok érett gyümölcseinek. Előbbi dűlő vékony, köves, tufás termőrétege és erős déli lejtése tüzességet,testet, a Nagyfai kötött barna erdő talaja gazdag és tiszta aromát kölcsönöz a bornak. Illatában indulásként érett feketecseresznyés, földes jegyeket fedezhetünk fel, később szilva, édes dohány és bőr fokozza a fajta karaktert. Mély színű vörösborunk a szájban bársonyos tanninokkal és szép lecsengéssel rendelkezik: nemes vadételekhez, minőségi “fekete” csokoládéval készült, mély ízvilágú desszertekhez ajánljuk.