Kovács Nimród Borászat

Varázslatos város, varázslatos borok

Szeretjük, hogy a KNW kóstolóvendégei Eger vendégei is: ebben a csodás barokk városban töltenek el egy rövid vagy egy hosszú hétvégét, bejárják a várost, felkeresik a jó éttermeket, ejtőznek a Török-fürdőben, a strandon vagy az egerszalóki termálmedencékben, s közben szünetet tartva, vagy a napot megkoronázva, az estét élményé emelve verőszalai pincészetünkbe látogatnak, s itt kóstolják meg borainkat, ahol azokat legnagyobb választékban találják meg.

Tavaly 31 ezerrel több vendég foglalt szállást Egerben, mint egy évvel korábban, Budapest után a második leglátogatottabb turisztikai célpont közé tartozik a város. Leginkább hazai vendégek, de egyre nagyobb számban lengyelek, csehek, szlovákok, amerikaiak, kanadaiak, kínaiak, indiaiak, japánok és dél-koreaiak jönnek ide. A KNW is egyre több külföldi – főként amerikai, kanadai, ausztrál, svéd, dán vendéget fogad, de ugrásszerűen megnőtt a hozzánk betérő orosz látogatók száma is. Noha korábban már lánykérés és esküvői fotózás is volt nálunk, újdonságként májusban két lánybúcsúztató csapatot is kóstoltattunk, s azokkal is sikerült megszerettetni testes vörös borainkat, akik addig csak a könnyű, aromás fehérekért rajongtak.

2018-ban számos újdonságokkal jelentkezik a város. A helyi múzeumokkal összefogva naponta változó helyszínen családbarát programokkal várják majd az érdeklődőket, ez a szülőket is segíti, hogy gondtalanabbul tekinthessék meg a kiállításokat. Gyerekbarát szolgáltatásokat a KNW is kínál: míg a szülők kóstolnak, a gyerekeket rajzos füzeteink segítik abban, hogy maguk is élvezzék az ittlétet, de a legtöbb kicsi szívesen kíséri el szüleit a pincék mélyére, a hosszú hordósorok kanyargó világába, megilletődve kissé a hozzájuk képest tízszer-hússzor súlyosabb barrique hordóktól.

Érdemes már most betervezni néhány fontosabb egri eseményt a nyárra, ezekhez időzítve is jelentkezhetnek kóstolóinkra.

Partnerünk, a noszvaji Nomád hotel június 3-án vasárnap tartja immár ötödik Gamplingjét, ahol a Bolyki Pincészet és a KNW szerepel boraival, a Nomád, a Rosinante, a Babka Budapest, a Palkonyha, a Macok, a Chianti-Baricska, a Bar Italia és az Ikon pedig az ételekről gondoskodik.

A Magic Show Magyarország első olyan országjáró bűvész-és illúzió műsora, amely 2018-ban több mint 30 különböző városban fogja elkápráztatni a nézőket: Egerbe, a Márai központba június 16-án érkeznek. A Magna Cum Laude július 28-án, a 40 éves jubileumát ünneplő Beatrice  augusztus 24-én érkezik a városba.

Borkóstolóinkról itt honlapunkon az alábbi linken tudnak meg bővebbet: https://kovacsnimrodwinery.hu/borkostolok/