Kovács Nimród Borászat

Elégedetten tekintünk vissza 2019-re

karacsony-KNWA KNW közös karácsonyi ünnepének elválaszthatatlan része, hogy valamennyi munkatársunk visszaidézi, mely pillanatokra emlékszik vissza legszívesebben a mögöttünk álló esztendőből, minek örül, mi az, amiért hálát ad. Ha visszapillantunk 2019-re, a borászat egészeként is elvégezhetünk efféle számvetést, lássuk hát, miért lehettünk hálásak, mi okozott örömet ebben az évben! 

A Magyar Borszakírók Köre megalakulása óta immáron harmadik alkalommal választja be borainkat az ország legjobb 12 vörös illetve fehér borai közé: 2015-ös Battonage-unk és 2013-as Soul Syrah-nk után idén a fehér borok „Super 12” listájára került 2015-ös VinAgora kategória-győztes, aranyérmes Nagy-Eged Furmintunk.

Andreas Larsson, akit 2007-ben a világ legjobb sommelier-je címmel tüntettek ki, Bordeaux-ban vakteszten kóstolta borainkat, s valamennyire nagyon magas pontszámot adott – ez is visszaigazolja borászatunk filozófiáját és hitvallását.

Nyár elején barátainkkal és üzleti partnereikkel együtt ünnepelhettük meg a Kovács Nimród Winery 10. születésnapját, ahol Mészáros Gabriella, nemzetközi borakadémikus mutatta be 10 éves NJK 2009-es nagy-egedi Kékfrankos-Syrah házasításunkat, amelyet limitált, ötven palackos mennyiségben, egyedi címkével ellátva kínáltunk megvásárlásra.

Mindeközben a világ minden tájáról – Új-Zélandtól Izraelig, Japántól Kanadáig – egész évben fogadtuk a vendégeket, akik több száz éves pincéinkben, autentikus környezetben és hangulatban kóstolhatták meg borainkat. Nekik – s mindazoknak, akik ha nem is személyesen, de egy-egy palack bor megvásárlásával maguk is bepillanthattak a KNW életébe, megismerték a borkészítéssel kapcsolatos hitvallásunkat – külön is köszönjük, hogy a borok révén közelebb kerülhettünk egymáshoz.