Kovács Nimród Borászat

Sky Furmint – az ország legjobbja

Ajándékkártya

Amikor Kovács Nimród elsőszülött unokájáról, Sky-ról elneveztük 2016-os Furmintunkat, arra gondoltunk: miként egy gyermek előtt ott rejlenek a végtelen lehetőségek, ugyanúgy e borunk életútjának is csak a csillagos ég szabhat határt. Ezt most az idei Vinagora igazolta vissza fényesen: modern stílusú, elegáns, az egri Nagy-Eged-hegy egyedülálló adottságait híven tükröző borunk nem csupán elnyerte a szigorú nemzetközi zsűri aranyérmes minősítését, de kategóriájának győztese, ezzel pedig az ország legjobb Furmintja lett. A Sky ezzel is visszaigazolta azt a filozófiát, amelyet a KNW következetesen magáénak vall: a terroirt tisztelve, annak jegyeit megőrizve, a fajtát gondosan megválasztva, korszerű eszközökkel, a szaktudásunkat is folyamatosan fejlesztve, s a nemzetközi trendeket szeme előtt tartva tudunk az egri borvidéken igazán nagy borokat készíteni.


Ajándékkártya

A Vinagora az egyetlen olyan hazai borverseny Magyarországon, ahol a legszigorúbb sztenderdeket betartva, nemzetközi zsűrivel bírálnak. Minden egyes bizottság öt-hét elismert kóstolási szakértőből áll, s a szervező ország legfeljebb három tagot jelöl a bizottságba, a többi tag mind más-más országból érkezik. A kóstolás teljes időtartamában betartják a borok anonimitását, minden kóstolócsapat elkülönítetten dolgozik, a helyiségben pedig rajtuk kívül csak azok tartózkodhatnak, akik részt vesznek a kóstolás lebonyolításában.

Korábban Jancis Robinson a nemzetközi borvilág nagyasszonya, Master of Wine is magas pontszámmal díjazta ezt a borunkat, amely az ő megítélése szerint 2021 és 2027 között éri el a csúcspontját, így bőven van még potenciál benne – ez utóbbit bírálatukban a Vinagora ítészei is megerősítették.

Nem először választották a Kovács Nimród Winery Furmintját a legjobbnak a VinAgóra borversenyen. Legutóbb a 2015-ös évjáratú Furmintunk nyert Aranyérmet és érdemelte ki a Legjobb Magyar Furmint elnevezést.

A 2011-es évjárat pedig az International Wine Challenge londoni borversenyen nyert az Aranyérem mellett két trófea díjat is: a Legjobb Magyar Fehérbornak és Legjobb Furmintnak járó díjjal tért haza.

megrendelem