Kovács Nimród Borászat

NJK 2011 – a világ legjobb sommelierje 93 pontra értékelte

NJK2011

„A bor értékelése mindig szubjektív, hisz minden ízlés, minden „szájíz” más és más. A tökéletesség nagyon egyedi, ezért ritkán adok 100 pontot. Ezért is szeretek követni, többször megkóstolni egy-egy bort, különösen annak korai szakaszában, amikor a legjobban változik, és emiatt a fogyasztónak útmutatásra van szüksége” – a világ egyik legjobb sommelier-je, a svéd Andreas Larsson, a Tasted.wine munkatársa tartotta fontosnak leírni ezeket a szempontokat, mielőtt megismertette olvasóival az általa legszebbnek tartott magyar borokat. Nagy büszkeség a Kovács Nimród Borászat számára, hogy ezen a ranglistán a vörös kategóriában az első helyen szereplünk, 93 ponttal: ezt a pontszámot rajtunk kívül mindössze egyetlen másik hazai vörösbor, a villányi Heumann Pincészet Trinitás 2016-osa érte el, nekik e helyütt is gratulálunk!

Andreas Larrson egy 2019-es vakteszten már 92 pontot ítélt a 2011-es NJK-nek, most pedig egy ponttal „emelte a tétet” – ez is visszaigazolja hitvallásunkat, hogy Nagy-Eged-hegyi területünk ikonikus két fajtája az idő múlásával egyre szebb, nemesebb és komplexebb lesz, nem véletlenül ajánljuk e Grand Superior kategóriás borainkat gyűjtők figyelmébe. A svéd ítész így jellemezte mostani értékelésében zászlóshajó borunk, az NJK 2011-es évjáratát: „Sötétlila szín, világosabb peremmel. Tiszta és intenzív illat: a finom tölgy, érett, piros bogyós gyümölcsök – fekete ribizli, meggy -, valamint dohány és finom fűszerek. Telt ízű korty a szájban, finom arányokkal, lekerekített tanninokkal, friss savakkal, az illattal harmóniában lévő sötét gyümölcsös, immár a „creme de cassis” ízvilághoz közelítő rétegekkel. Hosszan tartó, strukturált lecsengés. Nagyon jó.”

E borunk korábban a VinAgora nemzetközi borverseny aranyérmese lett, a VinCE Magazin pedig a maximális öt csillaggal, s egyben a VinCE fődíjával jutalmazta.

megrendelem