Kovács Nimród Borászat

Boraink a Decanter toplistáján

Decanter

„Magyar chardonnay burgundi szívvel” – így jellemezték a KNW Battonage Chardonnay-ját a frissen megjelent brit Decanter magazin Magyarországról szóló különszámában. A szakmai körökben méltán nagyra tartott kiadványban Caroline Gilby MW, Oz Clarke és Czinki Tamás MS nevezte meg 10-10 kedvenc magyar borát, ebből állt össze a top 30-as lista, amelyben a Kovács Nimród Winery két borral is szerepel, az előkelő 6. és 7. helyen.

A 2016-os Battonage Chardonnay és a a 2018-as Dixie egyaránt 93-93 pontot kapott. Előbbit burgundi jellegén túl gyümölcsösségéért és komplexitásáért szerették. “Friss és szárított gyümölcsök, amelyeket illatban édes briós követ. Kóstolva krémes, szinte robusztus, ám szépen belesimult tölgyes jegyekkel.” – jellemezték.
A Dixie az Egyesült Királyságban élő szakértők szerint “izgalmas, életteli, ambiciózus bor, amely hordóban érlelt chardonnay-ból és acéltartályos szürkebarátból készült. Zabpehelyre emlékeztető aromák, zamatos, frissen pörkölt mogyoró, hamvas őszibarack és fehér virágok. Izgalmas, impresszív bor…”

Külön köszönet illeti Toronyi Zsuzsát (Wines of Hungary UK) s mindazokat, akik azért dolgoztak, hogy a legszebb magyar borokat bemutató remek és igényes kiadvány létrejöhessen.