Kovács Nimród Borászat

Két borújdonsággal köszönti a tavaszt a KNW

Merlo és Chardonnay

A húsvét utáni hetedik vasárnapon a keresztények a Szentlélek kiáradását ünneplik, a pünkösdi hétvégét pedig a középkor óta népünnepélyek és ügyességi versenyek kísérik. Utóbbiak győztese, az „uralkodását” csak rövid ideig élvező pünkösdi király számos átmeneti előjogot kapott ilyentájt, s ezek egyike volt, hogy aznap a faluban mindenütt ingyen nézhetett a pohár fenekére.
Ilyen előjogokat sajnos nem ígérhetünk, de azt igen, hogy „királyi módon” bánunk vendégeinkkel, akik akár a pünkösdi hétvégén, akár más időpontban ellátogatnak a KNW egri, verőszalai pincéjébe. Ebben a hónapban pedig már megkóstolhatják két új fajtánkat is, amelyet eddig nem, vagy nem ilyen formában hoztunk forgalomba.

A reduktív Chardonnay üde párja lesz a borászat emblematikus Battonage Chardonnay-jának, míg a finom hordóhasználattal készült, elegánsan gyümölcsös Merlot ezúttal nemcsak a Rhapsody és a Superior Bikavérünket teszi teljessé, hanem önmagában, fajtaborként is megmutatkozik. Mindkét új borunk termőterülete a Noszvaj mellett található, Grand Superior besorolású húszhektáros Nyilasmári és a Nagyfai ültetvény, ezek egyedi klímája, vulkanikus, gránitköves talaja teszi karakteressé borainkat. E két, árában is fogyasztóbarát borunkkal köszöntjük az idei tavaszt, s fejezzük ki a reményt, hogy a „borús idők” végeztével új, boldog és kiegyensúlyozott időszak köszönt valamennyiünkre. A kedvező áron piacra került két birtokborunkkal részben a fiatalokat szólítjuk meg, ugyanakkor bátran ajánljuk a lélekben fiataloknak is, vagyis mindazoknak, akik nyitottak az újra, és a már jól ismert, közkedvelt boraink mellett szívesen megkóstolják azokat a tételeket, amelyeket mostantól mutatunk be a borok kedvelőinek.

Borkóstolásra hétköznap és hétvégén is van lehetőség. Minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.
További információ, bejelentkezés:
+36 70 452 2626
orsolya@kovacsnimrodwinery.com