Kovács Nimród Borászat

Mi újság a Kovács Nimród Borászatnál?

Nimród és Isti

Az Egri Bor Most honlap és Facebook-oldal az Egri Borműhely borászatait ismerteti meg az online-platformok széles olvasóközönségével. A közelmúltban a KNW is csatlakozott a 2016-ban alapított közösséghez, amelyhez a borvidék neves és közkedvelt pincészetei tartoznak, így borkedvelő vendégeink immár a rólunk szóló hírekkel és információkkal is találkozhatnak ezeken a csatornákon.

Korábban itt Polyák István főborászunk kedvenc termőhelyéről, a Nagy-Eged-hegyről mesélt, legutóbb pedig azt a „szakmai műhelytitkot” osztotta meg itt, milyen elvek és filozófiák mentén alakulnak ki a borkészítés főbb alappillérei a KNW-nél. Elmondta: előfordul, hogy a tulajdonos Kovács Nimród egy hasonlattal fejezi ki ezt, például amikor Battonage Chardonnayt egy lélegzetelállító szőke nőként festette le, ahogy Marilyn Monroe belép valahová, és mindenki felkiált, hogy wooow! A borásznak ezt a „woow-factort” kell a gyakorlatban borra lefordítania, az alapanyaggal, a technológiával, a tapasztalataival és a szakmai tudásával.

Ugyancsak az Egri Bor Most olvasói találkozhatnak azzal az interjúval, amelyben elmeséljük, milyen bort ajánlunk a tavaszi időszakra, beszélünk az aktuális szőlőmunkákról – a támrendszert javítják és a kötözéseket cserélik -, és a borászatban zajló izgalmas házasítási folyamatról, hiszen a már előre kiválogatott hordó-mintákból mostanság állította össze a 2020-as JAZZ Superior Egri Bikavért a KNW főborásza. Eláruljuk, miért újult meg címkecsaládunk Ipacs Géza grafikusnak köszönhetően, s azt is, milyen újdonságok kerülnek ki hamarosan a polcainkra. Közöttük lesz két Nagy-Eged-hegyi vörös csúcsborunk, a Grand Bleu (2017) és az NJK (2016) új évjárata is, de új évjárattal debütál két egri bikavérünk a Superior Jazz és a Rhapsody, valamint a 777 Pinot Noir is.

Bővebb információ: https://www.egribormost.hu/