Kovács Nimród Borászat

ESSZENCIA

A finom bor esszenciája az egyedülálló terroirban gyökerezik, ahol a szőlő nevelkedik. Szerencsések vagyunk, hogy az egri borvidék három csúcsterrorájával rendelkezünk.
Mivel Eger burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb klímájához hasonlóan hűvös éghajlatú vidék, olyan fajtákat ültettünk, amelyek nagyon otthon érzik magukat, és világszínvonalú borok készítésére alkalmasak. A nemzetközi fajták, köztük a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc mellett, büszkén büszkélkedhetünk a hagyományos magyar fajtákkal is, mint a Furmint és a Kékfrankos.
Minden évben kézzel szüreteljük ezeket az egészséges és boldog szőlőket, amelyeket finom borokká alakítunk.

PINCÉSZET

A Kovács Nimród Pincészet hét egybefüggő pincében található Egerben, a történelmi Verőszala utcában. Egerben még a 18. században több száz és száz, a miénkhez hasonló présház működött, amelyeket a pincéjük fölé emeltek a szőlő helyszíni feldolgozására. A szőlőlé erjedése után a borokat hordókban tárolták a lenti hűvös pincékben. E hagyománytól vezérelve folytatjuk a borkészítést hasonló módon, de a 21. századi technológia segítségével.
Szívesen fogadjuk a vendégeket és vendégül látjuk őket felújított létesítményeinkben, akár a VIP lovagi szobában, akár a kóstolótermünkben.

 

A borászattal kapcsolatos további részletekért tekintse meg a prospektusunkat!

SZŐLŐK & FAJTÁK

NAGY-EGED-HEGY
Eger, 4 hektár – Grand Superior Dél-délnyugatra néző meredek, egyedi kitettségű, lejtős mészkőhegy. Az itt termett, gazdag ízvilágú, koncentrált szőlőből rendkívül ásványos, igazán egyedi, nagy potenciálú borokat készítünk.
SZŐLŐFAJTÁK: FURMINT, KÉKFRANKOS ÉS SYRAH

NYILASMÁR
Noszvaj, 5 hektár – Grand Superior A Bogácsi-tó áldásos hatásának köszönhető egyedi mikro – klíma, az ásványi-, és tápanyagokban gazdag, masszív tufapadon ülő termőréteg segít abban, hogy jellegzetes, elegáns, gyümölcsös borokat készítsünk. SZŐLŐFAJTÁK: PINOT NOIR, CHARDONNAY, SYRAH, KÉKFRANKOS

NAGYFAI
Noszvaj, 7 hektár – Grand Superior Enyhén lejtős, helyenként köves talaj, melyet erodált erdőtalaj egészít ki. Ez adja az itteni egyedülálló terroirt, s a kiegyensúlyozott, harmonikus, lekerekített borokat.
SZŐLŐFAJTÁK: CHARDONNAY, PINOT NOIR, SYRAH, KÉKFRANKOS, MERLOT