Kovács Nimród Borászat

Látogatás a borászatnál

A minőségi borfogyasztás tradícióra, tiszteletre, bizalomra, meghittségre épül. Mi büszkék vagyunk kiváló borainkra, amelyek egyedi művészeti alkotások: ötvözik az Egri Borvidék terroirjának szépségét, az alkotó borászok tudását és a magyar és amerikai tanácsadóink szakértelmét.
A tufába vájt, 80 főt befogadni képes kóstolóhelyiségeink a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Előzetes bejelentkezés alapján többféle borbemutató programot ajánlunk, amelyek során pincelátogatás, technológiai ismertető, és természetesen borkóstoló szerepel. Minden vendégünknek egyedi figyelmet szentelünk, örömmel segítjük abban, hogy megismerje a borkészítés titkait, és értő borkóstolóvá válhasson. Hangulatos kóstolóhelységeink Önre várnak! 

Jöjjön el hozzánk, vagy ajándékozza meg barátait, családtagjait, kollégáit
egy felejthetetlen KNW élménnyel, vásároljon ajándékba borkóstolójegyet!

Borkóstolásra hétköznap és hétvégén is van lehetőség. Minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.

További információ, bejelentkezés, kóstolójegy megrendelés:
+36 70 452 2626
noemi@kovacsnimrodwinery.com

 

BEPILLANTÁS A KNW ÍZVILÁGÁBA – Borkóstoló pincetúrával

Másfél-két órás kóstolótúránk során közelebbről megismerkedhetnek a borkészítés folyamatával, a technológiákkal, a borászat filozófiájával, történetével. Szakavatott sommelier vagy borász kollégáink fogadják az érkezőket, minden alkalommal személyre szabottan foglalkozunk vendégeinkkel, s igyekszünk minden kérdésre részletesen válaszolni. Kisebb és nagyobb csoportokat egyaránt fogadunk, akár két ember kedvéért is megszervezzük a túrát.

Nálunk a borkóstolás nem puszta “ízélmény” – bár kétségtelenül annak is pazar! -, hanem egyben történet, a saját egyedi sztorink, amelyet szívesen megosztunk Önökkel, hogy ezáltal is részesei legyenek a KNW nagy családjának.

Választható programjaink:
I. Világot látott Eger (6 tétel) 
1 tétel Mindennapi örömök és 5 tétel Monopole bor megkóstolását, valamint vezetett pincetúrát tartalmaz.
Példa a kóstolósorra: Egri Csillag, Battonage Chardonnay, 777 Pinot Noir, Rhapsody Egri Bikavér, Blues Kékfrankos, Soul Syrah

II. Utazás Noszvajtól a Nagy Egedig (6 tétel)
2 tétel Nagy Eged válogatás és 4 tétel Monopole bor megkóstolását, valamint vezetett pincetúrát tartalmaz.
Példa a kóstolósorra: Nagy Eged Furmint, Battonage Chardonnay, Rhapsody Egri Bikavér, Blues Kékfrankos, Soul Syrah, NJK

III. Utazás Noszvajtól a Nagy Egedig EXTRA (7 tétel)
3 tétel Nagy Eged válogatás és 4 tétel Monopole bor megkóstolását, valamint vezetett pincetúrát tartalmaz.
Példa a kóstolósorra: Nagy Eged Furmint, Battonage Chardonnay, Rhapsody Egri Bikavér, Blues Kékfrankos, Soul Syrah, Grand Bleu, NJK

IV. Grand tasting (8 tétel)
2 tétel Nagy Eged válogatás és 6 tétel Monopole bor megkóstolását, valamint vezetett pincetúrát tartalmaz.
Példa a kóstolósorra: Nagy Eged Furmint, Battonage Chardonnay, 777 Pinot Noir, Rhapsody Egri Bikavér, Blues Kékfrankos, Soul Syrah, Superior, NJK

V. Grand tasting EXTRA (9 tétel)
3 tétel Nagy Eged válogatás és 6 tétel Monopole bor megkóstolását, valamint vezetett pincetúrát tartalmaz.
Példa a kóstolósorra: Nagy Eged Furmint, Battonage Chardonnay, 777 Pinot Noir, Rhapsody Egri Bikavér, Blues Kékfrankos, Soul Syrah, Superior, Grand Bleu, NJK

 

ÉVJÁRATKÓSTOLÓ – Időutazás a hordó és palack segítségével

Tematikus kóstoló, egy kiválasztott fajta (pl. Chardonnay, Kékfrankos), vagy márka (pl. Rhapsody, NJK) évjáratonkénti újrakóstolása, összehasonlítása. Felidéződnek a régmúlt évjáratok, s ki-ki eldöntheti, melyik áll szívéhez közelebb: az összeért, lecsillapodott palackvilág, vagy a hordóban duzzadó, ifjonti hevesség.
Időpont egyeztetés és bejelentkezés szükséges!

 

BEPILLANTÁS A BORÁSZ ALKOTÓMŰHELYÉBE– Komponáld meg saját Egri Borod!

Olyan lehetőséget kínálunk a borokhoz értő, vagy azokról véleményt formáló, alkotó kedvű látogatóinknak, mely során átélhetik a borászat művészi pillanatait, elleshetik a borkészítés műhelytitkait, megismerhetik a borok arculattervezésének szempontjait. A programban résztvevők négy alapbor felhasználásával, a már-már tudományos munkához szükséges eszközök segítségével állíthatják össze a bort, amely legjobban kifejezi az egri borról kialakított elképzelésüket. A házasítás technikáját, az alkotómunka lépéseit, a különböző komponensek társításának szempontjait borász szakirányítása mellett sajátíthatják el. A komponálás során legfeljebb három borházasítást lehet készíteni, melyek közül a legjobban sikerültet maguk az alkotók “vakbírálattal” minősítik. A legszebbnek talált, győztes bor alkotója elismerésül egy palack vörösbort kap ajándékba.
Időpont egyeztetés és bejelentkezés szükséges!

Igény szerint a kóstolók gazdag hidegtállal vagy meleg ételekkel is kiegészülhetnek.
A programok végén vásárlási lehetőséget biztosítunk!

További információ és bejelentkezés:
+36 70 452 2626
noemi@kovacsnimrodwinery.com