Kovács Nimród Borászat
Kép a palackról / Image of bottle:

Grand Bleu 2011

Leírás:

A kitűnő évjáratnak köszönhetően érett, szép alapanyagból tudtuk készíteni borunkat. Színe mély, bíbor, illata igen fűszeres. A szerecsendió és a szegfűbors mellett fekete cseresznye és érett áfonya valamint dohány jelenik meg. Szellőztetés után erdei gyümölcsök és vaníliás szilva kerekedik ki a pohárból. Ízében az érett szilva és a fekete cseresznye dominál, idővel étcsokoládé és likőrös meggy mutatja meg magát.
100% Kékfrankos a Nagy Eged hegyről, Magyarország legmagasabban fekvő szőlőtermő területéről. A Grand Bleu 2011 alapanyagát a Nagy Eged legtetejéről, 490-500 m közötti magasságból szüreteltük összesen 2,2 hektárról.

Borunkat a kíméletes feldolgozás és 30 hónapos hordós érlelést követően fél éves palackos érlelés után indítjuk útjának és tesszük elérhetővé a gyűjtők számára.
Kiváló választás igazán különleges alkalmakra!

Összetétel + dűlők:

100% Kékfrankos a Nagy Eged hegyről

Érlelés:

Kíméletes feldolgozás során bogyózva, roppantva hosszan macerálva, acéltartályban erjedt 2 hétig. Préselés után 225 literes 80%-ban elsőtöltésű, 20%-ban másod-, illetve harmadtöltésű magyar tölgyfa hordókban érleltük 30 hónapon keresztül.

TECHNIKAI ADATOK:
Szüret időpontja: 2011. szeptember 19.
Alapanyag:

Szép, érett, gyümölcsös, fajtajelleges.

Mustfok: 21,2 % MM
Terméskorlátozás: 30 q/ha
TA: 6,6 gr/l
Alkoholtartalom: 13.77 % V/V
Készített palackszám: 1877 palack
Kén: 6 mg/l szabad kén
Díjak:

World Wine Championships Award Chicago, Aranyérem

Megrendelem Magyarországon Megrendelem az USA-ban