Kép a palackról / Image of bottle: ![]() |
Grand Bleu 2011Leírás: A kitűnő évjáratnak köszönhetően érett, szép alapanyagból tudtuk készíteni borunkat. Színe mély, bíbor, illata igen fűszeres. A szerecsendió és a szegfűbors mellett fekete cseresznye és érett áfonya valamint dohány jelenik meg. Szellőztetés után erdei gyümölcsök és vaníliás szilva kerekedik ki a pohárból. Ízében az érett szilva és a fekete cseresznye dominál, idővel étcsokoládé és likőrös meggy mutatja meg magát. Borunkat a kíméletes feldolgozás és 30 hónapos hordós érlelést követően fél éves palackos érlelés után indítjuk útjának és tesszük elérhetővé a gyűjtők számára. Összetétel + dűlők: 100% Kékfrankos a Nagy Eged hegyről Érlelés: Kíméletes feldolgozás során bogyózva, roppantva hosszan macerálva, acéltartályban erjedt 2 hétig. Préselés után 225 literes 80%-ban elsőtöltésű, 20%-ban másod-, illetve harmadtöltésű magyar tölgyfa hordókban érleltük 30 hónapon keresztül. TECHNIKAI ADATOK:
Szüret időpontja: 2011. szeptember 19. Alapanyag: Szép, érett, gyümölcsös, fajtajelleges. Mustfok: 21,2 % MM Terméskorlátozás: 30 q/ha TA: 6,6 gr/l Alkoholtartalom: 13.77 % V/V Készített palackszám: 1877 palack Kén: 6 mg/l szabad kén Díjak: World Wine Championships Award Chicago, Aranyérem |