Kovács Nimród Borászat

Frontember IKONBORRAL

2019. augusztus 5. 18:10

A Kovács Nimród Borászat és az NJK születésnapját ünnepeltük

Árnyas budai utcában egyszerűségében elegáns klasszicista villa bújik meg a hatalmas fák között, a kert végében a nyáron is nyüzsgő város fényei pislognak, itt viszont egy pillanatra megáll az idő – pedig épp az idő múlása miatt vagyunk itt.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Frontember IKONBORRAL

Borászportré

Bajnokok Ligája – PRESZTÍZSVÖRÖSBOROK TESZTJE

2019. augusztus 5. 18:00

Nagy meccs csodás játékosokkal és háromszoros gólörömmel. Magyar csúcsvörösborokat kértünk, a pincészetek presztízsborait, olyan tételeket, amelyeket öröm adni és kapni, amelyeket nem bontunk ki azonnal, hanem várunk a jeles alkalomra.
Rendkívül magas minőség, összetettség, elegancia és finomság jellemzi ezeket a borokat, nem véletlen, hogy ez a magazin első olyan tesztje, ahol a sor végén is négycsillagos bor áll.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Bajnokok Ligája

Borászportré

Bőségesen megtérül minden támogatás

2019. július 18. 10:53

Kovács Nimród – disszidensként – a budapesti Rákóczi útról került Amerikába. Pályája a legismertebb New York-i reklámügynökségektől a kábeltelevíziós világon, a Discovery Chanel megalapításán, az HBO magyarországi sugárzásán, a UPC elnöki székén át saját egri cégéig, a Kovacs Nimrod Wineryig ível. 2016-ban az év gasztroborászának választották, tavaly a nemzetközi VinAgora versenyen két terméke is aranyérmes lett. NJK márkajelű borai mellett arról híres, hogy nagy művészet- és művészbarát, továbbá lelkes műgyűjtő.
A teljes cikket itt olvashatja: Art is Business

Az igazi

Idén 10 éves a Kovács Nimród Winery

2019. március 8. 12:00

10 éve fogalmazódott meg a vízió arról a borászatról, amely a legjobb vörösboros terroirról a legnagyobb minőség elérését célozta meg. A 2009-es évjáratból született meg a borászat zászlós borának, az NJK-nek az a prototípusa, amely már nem bordeaux-i ösvényt követte, hanem arról letérve az adott terroirnak legjobban megfelelő fajták házasításából önálló stílust hozott létre. A nagy döntések tíz éve megszülettek, azóta csak a részletek csiszolása folyik a tökéletességre való törekvés jegyében. Erről a tíz évről számolt be kérdéseinkre Kovács Nimród, a borászat alapító tulajdonosa.
A teljes cikket itt olvashatja: Bor&Piac

Borászportré

Ha hosszú hétvége, akkor KNW-kóstoló!

2019. március 6. 14:04

borkostoloHárom napos ünnep, hosszú hétvége, tavaszi zsongás, ébredő napsugarak – s egy tartalmas kóstoló a KNW letisztult, klasszikus, műemléki védettségű pincéjében, szakavatott sommelier kalauzolásával. Kínálhatnánk-e ennél jobb programot március 14-15-16-án, péntek-szombat-vasárnapra? Akik március 15-ig lefoglalják borkóstolónkat, azok ráadásul most 10% kedvezményt kapnak annak árából.

Miért érdemes a hosszú hétvégén hozzánk, és Egerbe ellátogatni?

(tovább…)

A Nagy-Eged-hegy kincsei

2018. december 5. 07:00

Magyarország egyik legmagasabban fekvő szőlőterülete az egri Nagy-Eged-hegy, erre a dűlőre a termelők olyan büszkeséggel tekintenek, mint a burgundiak a grand cru területekre.
A KOVÁCS NIMRÓD BORÁSZAT innen származó borainak mindegyike igazi egyéniség, melyek mellé a CAVIAR & BULL csapata, Victoria Evans executive sommelier és Sergi Huerga Marin executive chef alkotott ételpárokat.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: A Nagy-Eged-hegy kincsei

Borászportré

Karácsonyi ajánlatunk

2018. november 20. 06:00

Koronázza meg a karácsonyi ünnepet a Kovács Nimród Winery boraival!

1 vagy 2 karton bor vásárlása esetén 10%, 3 karton bor vásárlása esetén 15% kedvezményt adunk a vásárlás végösszegéből.

Ha Monopole vagy Nagy-Eged borokat vásárol, a kedvezményt azonos értékű, 2 főre szóló borkóstoló utalványra is válthatja, így a borok mellé karácsonyi ajándékot is beszerezhet!
Ez esetben a borok teljes vételára fizetendő. 

Karácsonyi kedvezményünk csak a borászatunkban, november 20. és december 19. között érvényes. 

Borászportré

2018. augusztus 16. 16:38

Polyák István és Kovács Nimród
A fiatal, elhivatott borász tavasszal érkezett az egri Kovács Nimród Borászathoz. Számára a legizgalmasabb kérdés az, hogyan lehet stílusban maradni a folyton változó körülmények között. Rendhagyó borászportrénkban ketten beszélnek két szemszögből ugyanarról a terroirról, ugyanazzal a lelkesedéssel.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Borászportré

Borászportré

A nyár legszebb borpiknik-élménye

2018. július 11. 15:25

Nyilasmár és NagyfaNoszvajon, a Nomád Hotelben mindig történik valami. Ezen a nyáron nyitott szafari busszal a természet titkait felfedező túrákat indítanak családoknak, pároknak, kalandos kedvű nyugdíjasoknak, egyedülállóknak és “bandázóknak” minden pénteken. Előbb a Bükk legkülönlegesebb völgyébe, majd Kovács Nimród nyilasmári és nagyfai szőlőültetvényéhez vezet a túra, ahol szakavatott sommelier munkatársak segítségével kóstolhatják végig a dűlők nemes borait, miközben a Nomád Hotel autentikus noszvaji ízekkel teli töltött piknik kosaraiból kínálják a kóstolófalatokat.
(tovább…)

VinAgora arany a KNW 2015-ös Furmintnak és a 2011-es NJK-nek!

2018. július 2. 16:04

VinagoraÖrömmel osztjuk meg a hírt, hogy a rangos nemzetközi VinAgora versenyről két nevezett borunk is aranyéremmel tért vissza: a 2015-ös Furmint és 2011-es NJK is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ikonikus hegyünk, a Nagy-Eged olyan adottságokkal bír, amelyhez hasonlót Magyarországon csak igen kevés termőhely mondhat magáénak. Kovács Nimród, a KNW tulajdonosa több alkalommal is felidézte, hogy itt főként magyar fajták telepítése volt a cél. 
(tovább…)