Kovács Nimród Borászat

Idén 10 éves a Kovács Nimród Winery

2019. március 8. 12:00

10 éve fogalmazódott meg a vízió arról a borászatról, amely a legjobb vörösboros terroirról a legnagyobb minőség elérését célozta meg. A 2009-es évjáratból született meg a borászat zászlós borának, az NJK-nek az a prototípusa, amely már nem bordeaux-i ösvényt követte, hanem arról letérve az adott terroirnak legjobban megfelelő fajták házasításából önálló stílust hozott létre. A nagy döntések tíz éve megszülettek, azóta csak a részletek csiszolása folyik a tökéletességre való törekvés jegyében. Erről a tíz évről számolt be kérdéseinkre Kovács Nimród, a borászat alapító tulajdonosa.
A teljes cikket itt olvashatja: Bor&Piac

Borászportré

Ha hosszú hétvége, akkor KNW-kóstoló!

2019. március 6. 14:04

borkostoloHárom napos ünnep, hosszú hétvége, tavaszi zsongás, ébredő napsugarak – s egy tartalmas kóstoló a KNW letisztult, klasszikus, műemléki védettségű pincéjében, szakavatott sommelier kalauzolásával. Kínálhatnánk-e ennél jobb programot március 14-15-16-án, péntek-szombat-vasárnapra? Akik március 15-ig lefoglalják borkóstolónkat, azok ráadásul most 10% kedvezményt kapnak annak árából.

Miért érdemes a hosszú hétvégén hozzánk, és Egerbe ellátogatni?

(tovább…)

A Nagy-Eged-hegy kincsei

2018. december 5. 07:00

Magyarország egyik legmagasabban fekvő szőlőterülete az egri Nagy-Eged-hegy, erre a dűlőre a termelők olyan büszkeséggel tekintenek, mint a burgundiak a grand cru területekre.
A KOVÁCS NIMRÓD BORÁSZAT innen származó borainak mindegyike igazi egyéniség, melyek mellé a CAVIAR & BULL csapata, Victoria Evans executive sommelier és Sergi Huerga Marin executive chef alkotott ételpárokat.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: A Nagy-Eged-hegy kincsei

Borászportré

Karácsonyi ajánlatunk

2018. november 20. 06:00

Koronázza meg a karácsonyi ünnepet a Kovács Nimród Winery boraival!

1 vagy 2 karton bor vásárlása esetén 10%, 3 karton bor vásárlása esetén 15% kedvezményt adunk a vásárlás végösszegéből.

Ha Monopole vagy Nagy-Eged borokat vásárol, a kedvezményt azonos értékű, 2 főre szóló borkóstoló utalványra is válthatja, így a borok mellé karácsonyi ajándékot is beszerezhet!
Ez esetben a borok teljes vételára fizetendő. 

Karácsonyi kedvezményünk csak a borászatunkban, november 20. és december 19. között érvényes. 

Borászportré

2018. augusztus 16. 16:38

Polyák István és Kovács Nimród
A fiatal, elhivatott borász tavasszal érkezett az egri Kovács Nimród Borászathoz. Számára a legizgalmasabb kérdés az, hogyan lehet stílusban maradni a folyton változó körülmények között. Rendhagyó borászportrénkban ketten beszélnek két szemszögből ugyanarról a terroirról, ugyanazzal a lelkesedéssel.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Borászportré

Borászportré

A nyár legszebb borpiknik-élménye

2018. július 11. 15:25

Nyilasmár és NagyfaNoszvajon, a Nomád Hotelben mindig történik valami. Ezen a nyáron nyitott szafari busszal a természet titkait felfedező túrákat indítanak családoknak, pároknak, kalandos kedvű nyugdíjasoknak, egyedülállóknak és “bandázóknak” minden pénteken. Előbb a Bükk legkülönlegesebb völgyébe, majd Kovács Nimród nyilasmári és nagyfai szőlőültetvényéhez vezet a túra, ahol szakavatott sommelier munkatársak segítségével kóstolhatják végig a dűlők nemes borait, miközben a Nomád Hotel autentikus noszvaji ízekkel teli töltött piknik kosaraiból kínálják a kóstolófalatokat.
(tovább…)

VinAgora arany a KNW 2015-ös Furmintnak és a 2011-es NJK-nek!

2018. július 2. 16:04

VinagoraÖrömmel osztjuk meg a hírt, hogy a rangos nemzetközi VinAgora versenyről két nevezett borunk is aranyéremmel tért vissza: a 2015-ös Furmint és 2011-es NJK is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ikonikus hegyünk, a Nagy-Eged olyan adottságokkal bír, amelyhez hasonlót Magyarországon csak igen kevés termőhely mondhat magáénak. Kovács Nimród, a KNW tulajdonosa több alkalommal is felidézte, hogy itt főként magyar fajták telepítése volt a cél. 
(tovább…)

Az igazi

2018. május 30. 12:12

Elegancia, harmónia, karakter
– a Kovács Nimród Borászat időtlen klasszikusa, a Battonage Chardonnay
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: “Az igazi”

Az igazi

50 palack tökéletes harmónia

2018. április 5. 08:19

Vince MagazinA tökéletes harmónia megfizethetetlen. Nálunk még 50 palack megszerezhető belőle.
A teljes cikket elolvashatja itt: Vince Magazin: “50 palack tökéletes harmónia”

VinCE Wine Show: a KNW a Várkert Bazár 109-es pavilonjában!

2018. március 21. 14:38

VinCe BudapestEbben az évben új helyszínen, a Várkert Bazárban várja a borászatokat, borkedvelőket, sommelier-ket, kereskedőket és étterem-tulajdonosokat a VinCE Budapest Wine Show április 5-6-7-én. A rendezvény elsősorban a borról szól (Vin), és Közép-Európában várja vendégeit (CE=Central Europe). Százhatvan kiállító – magyarok és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat – kóstoltatja itt borait.

A KNW az új helyszínen a 109-es pavilonban várja régi és új barátait!!
(tovább…)