Kovács Nimród Borászat

Új évjáratú Sky Furmint köszönti a tavaszt

2021. március 2. 18:43

Sky 2017

Bár reggelenként olykor még zúzmarás időre ébredünk, de a hóvirágok, a jácint-, és nárciszbimbók azt jelzik: nemcsak a naptár szerint jön a tavasz, itt van immár az újjáéledő természet minden apró mozzanatában. Más illata van ilyenkor szőlőültetvényeinknek is: a Nyilasmári és a Nagyfai birtokunk a friss föld s az előbújó fűszálak fanyar aromájával kápráztat el, míg a Nagy-Eged-hegyen a rövidebb éjszakák és hosszabb nappalok miatt már egyre melegebbé válnak a márgás mészkőrögök, érezhetőbb langyosságot ígérve tőkéinknek.

(tovább…)

Ez az év csak jobb lehet! – Interjú Kovács Nimróddal

2021. január 19. 18:44

Magnumok

Beköszöntött egy új esztendő, amelytől mindannyian azt reméljük, jobb lesz, mint a tavalyi. Ilyenkor alkalmunk nyílik arra is, hogy meghatározzuk, milyen feladatokat szeretnénk elvégezni, min szeretnénk változtatni. Idei első hírlevelünkben erről is beszélgettünk Kovács Nimróddal, a KNW tulajdonosával.

(tovább…)

Magnumok a Nagy-Eged-hegyről

2020. november 17. 17:22

Magnumok

A Kovács Nimród Winery egri Nagy-Eged-hegyi dűlőjének legmagasabban fekvő területéről származik két Grand Cru borunk, a Kékfrankos-Syrah házasítású, VinAgora arannyal kitüntetett NJK és a borszakértők által rendre 90 pont fölött értékelt tisztán Kékfrankos Grand Bleu, amelyeket hosszú érlelési potenciáljuk miatt elsősorban gyűjtőknek ajánlunk.

(tovább…)

Világversenyen is helyt állt a KNW zászlóshajó bora

2020. szeptember 29. 16:15

NJK2013Nagy-Eged-hegyi területünk legmagasabb dűlőiből származó Kékfrankos-Syrah házasításunk, az NJK 2013-as évjárata 92 pontot kapott a Decanter World Wine Awards borversenyen. A rangos versenyt 2004 óta rendezik meg – idén immár a 17. alkalommal – s a közel két évtized alatt a világ egyik legnagyobb boros megmérettetésévé vált.

(tovább…)

NJK 2011 – a világ legjobb sommelierje 93 pontra értékelte

2020. szeptember 29. 16:03

NJK2011

„A bor értékelése mindig szubjektív, hisz minden ízlés, minden „szájíz” más és más. A tökéletesség nagyon egyedi, ezért ritkán adok 100 pontot. Ezért is szeretek követni, többször megkóstolni egy-egy bort, különösen annak korai szakaszában, amikor a legjobban változik, és emiatt a fogyasztónak útmutatásra van szüksége” – a világ egyik legjobb sommelier-je, a svéd Andreas Larsson, a Tasted.wine munkatársa tartotta fontosnak leírni ezeket a szempontokat, mielőtt megismertette olvasóival az általa legszebbnek tartott magyar borokat. Nagy büszkeség a Kovács Nimród Borászat számára, hogy ezen a ranglistán a vörös kategóriában az első helyen szereplünk, 93 ponttal: ezt a pontszámot rajtunk kívül mindössze egyetlen másik hazai vörösbor, a villányi Heumann Pincészet Trinitás 2016-osa érte el, nekik e helyütt is gratulálunk!

(tovább…)

VinCE címlapon a Sky Furmint

2020. szeptember 2. 08:00

A népszerű borászati magazin szeptemberben a KNW 2016-os Sky Furmintját választotta címlapképnek: a felhők közé emelt borunkat mi magunk is azzal engedtük útjára, hogy egyedül a csillagok szabhatnak neki határt, amivel jeleztük egyben a benne lévő potenciált is. Nagy-Eged-hegyi Furmintunkat a KNW tulajdonosa, Kovács Nimród első fiúunokájáról, az USA-ban született, de magyar gyökerekkel is rendelkező Skyler-ről, azaz becenevén Sky-ról neveztük el.

Az egyedülálló klímával és termőhellyel rendelkező tíz hektáros Nagy-Eged-hegyi Grand Cru terület magasan fekvő mészkőterületein élénk savakkal, sok ásványossággal, krémes textúrával vérteződnek fel a hosszan érlelhető, elsősorban gyűjtőknek ajánlott nagy borok, köztük a gyümölcsösen ásványos Furmint, amely az idei VinAgorán nemcsak aranyérmes, de kategóriájának győztese is lett, vagyis ez most az ország legszebb Furmintja.

A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Sky: a föld és az ég ajándéka

Borászportré

A hónap bora: NJK 2013

2020. szeptember 1. 15:20

NJK2013

Nem tudunk elfogulatlanul beszélni a Kovács Nimród Winery egyik csúcsboráról, az NJK-ról. Nem csupán amiatt, mert ez a zászlóshajó-borunk, vagyis vele azonosít bennünket a fogyasztók jó része, s épp ezért nem véletlenül viseli a KNW tulajdonosának, Kovács (János) Nimródnak a nevét, hanem azért is, mert magát a bort szerénytelenség nélkül illethetjük felsőfokú jelzőkkel. Miként Mészáros Gabriella borakadémikus jellemezte: a kékfrankos és a syrah házasítása eleganciát és fineszt tükröz, mindkét fajta rendkívül szép savakat tud gyűjteni, s noha szeretik a meleget, hűvösebb klímán is képesek sokat mutatni magukból. A kékfrankos remek tartást ad, a syrah pedig krémes textúrát simít hozzá. A fűszeresen elegáns bor, finom tanninnal az utóízében egyszerre buja, mégis fegyelmezett, aromákkal teli illata, érett ízbeli tónusai és mélysége pedig igazi nagy borrá avatják.

(tovább…)

Aranyérmes az NJK 2013 is

2020. augusztus 1. 14:23

NJK2013

A Nagy-Egyed-hegy nem csupán a Furmint esetében képes csúcsbort produkálni, sőt! A tíz hektáros grand cru területünk legmagasabb dűlőiből származó, Kékfrankos-Syrah házasítás, a tulajdonos – Kovács Nimród János – nevét viselő NJK szintén aranyérmet kapott a 2020-as VinAgora versenyen.

(tovább…)

Sky Furmint – az ország legjobbja

2020. július 20. 13:31

Ajándékkártya

Amikor Kovács Nimród elsőszülött unokájáról, Sky-ról elneveztük 2016-os Furmintunkat, arra gondoltunk: miként egy gyermek előtt ott rejlenek a végtelen lehetőségek, ugyanúgy e borunk életútjának is csak a csillagos ég szabhat határt. Ezt most az idei Vinagora igazolta vissza fényesen: modern stílusú, elegáns, az egri Nagy-Eged-hegy egyedülálló adottságait híven tükröző borunk nem csupán elnyerte a szigorú nemzetközi zsűri aranyérmes minősítését, de kategóriájának győztese, ezzel pedig az ország legjobb Furmintja lett. A Sky ezzel is visszaigazolta azt a filozófiát, amelyet a KNW következetesen magáénak vall: a terroirt tisztelve, annak jegyeit megőrizve, a fajtát gondosan megválasztva, korszerű eszközökkel, a szaktudásunkat is folyamatosan fejlesztve, s a nemzetközi trendeket szeme előtt tartva tudunk az egri borvidéken igazán nagy borokat készíteni.

(tovább…)

Ajándékkártyával a KNW-be!

2020. július 7. 12:15

Ajándékkártya

A KártyaPláza egyszerű, de nagyszerű módját kínálja annak, hogy megajándékozza szeretteit egy autentikus borkóstolóval az egri történelmi pincesoron. Valamennyi kóstolósorunkat – a Világot látott Egerig elnevezésűn egészen a kilenc télteles Grand Tastingen át – utalvány formájában is megvásárolhatják az internetes oldalon, s ezekre akár a megajándékozottnak személyre szóló üzenetet is írhatnak. Lepje meg párját, családját, barátait vagy kollégáit minőségi borkalanddal a Kovács Nimród Winery-nél, ahol a borászat művészet, s ahol minden alkalommal személyre szabottan foglalkozunk a vendégekkel!

(tovább…)