Kovács Nimród Borászat

KNW-borok az Avalon luxushajón

2022. május 10. 13:23

Avalon View - KNW

Ünnepélyes keretek között tették vízre és szentelték fel nemrégiben az Avalon View luxushajót, amely a Dunán utazva kápráztatja el majd vendégeit. Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek az eseménynek, ahol az első, Pozsony és Budapest között megtett úton a vendégek és az utasok borainkkal ünnepelték az új hajó vízre bocsátását. A Sky, a NJK, a Soul, a Chardonnay a Rhapsody és a Merlot borainkkal együtt felejthetetlen élményben volt részük, hiszen a kóstolás közben hatalmas panorámaablakokon át figyelhették az elsuhanó tájat, a vízimadarakat, a Duna-parti településeket.

(tovább…)

Ott voltunk az Egri Csillag Fesztiválon

2022. május 10. 13:05

Csillag fesztivál 2022

Négynapos rendezvénnyel ünnepelte az egri borvidék az üde fehér házasítást április végén. Örömmel mondhatjuk, hogy a Dobó térre majd’ mindennap ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát, jó látni, hogy egyre több az igényes borfogyasztó, akik a helyszínen kínált street food ételek társaságában valódi gasztronómiai élményekkel gazdagodhattak.

(tovább…)

Mi újság a Kovács Nimród Borászatnál?

2022. május 10. 13:00

Nimród és Isti

Az Egri Bor Most honlap és Facebook-oldal az Egri Borműhely borászatait ismerteti meg az online-platformok széles olvasóközönségével. A közelmúltban a KNW is csatlakozott a 2016-ban alapított közösséghez, amelyhez a borvidék neves és közkedvelt pincészetei tartoznak, így borkedvelő vendégeink immár a rólunk szóló hírekkel és információkkal is találkozhatnak ezeken a csatornákon.

(tovább…)

Nagy-Eged-hegy: a mi kedvenc dűlőnk

2022. április 7. 13:03

Nagy-Eged-hegy

Polyák István a Kovács Nimród Winery borásza az Egri Bor Most Facebook-oldalán „A kedvenc egri dűlőm” sorozatban a Nagy-Eget-hegyről mesélt. Elmondta, hogy ez a terület országosan is leginkább arról ismert, hogy az egri borvidék tufatalajához képest egy meszes talajon található, 500 méter tengerszint feletti magassággal, s ezzel elmondható, hogy Magyarországon, sőt Kelet-Európában is a legmagasabban fekvő szőlőültetvények vannak itt.

(tovább…)

Nemzetközi csapat értékelte a KNW és más pincészetek borait

2022. április 7. 12:54

Bemutató

Neves borszakírókat, kereskedőket, üzletkötőket és borszakértőket hívott meg Magyarországra az Agrár Marketing Centrum, hogy közelebbről megismertesse az európai borvilág fontos szereplőivel hazánk borait. A budapesti konferenciát követően az érdeklődők hazánk több borvidékére, így Eger térségébe is ellátogattak, hogy személyesen találkozzanak a borászokkal, birtokvezetőkkel, tulajdonosokkal, első kézből kapjanak információkat az itteni fajtákról, a házasításokról és meg is kóstolják a legkiválóbb tételeket.

(tovább…)

Minőségi borok, egyre szélesebb közönségnek – Interjú Kovács Nimróddal

2022. február 2. 15:05

Magnumok

A KNW immáron 13. éve tartó történetében mindig fontosnak éreztük, hogy értékeljük a mögöttünk álló esztendőt, és megfogalmazzuk, mit várunk az előttünk lévő időszaktól. Kovács Nimródtól a borászat tulajdonosától kértünk most efféle összegzést hírlevelünk olvasói számára.

(tovább…)

VinCE-gála: a KNW 2016-os Battonage a legjobb Chardonnay

2021. november 18. 08:05

Szüret 2021

A közönség, a szakmai zsűri és a VinCE klub tagjai egyaránt a Kovács Nimród Winery 2016-os Battonage Chardonnay-ját tartották a kategória legjobbjának – derült ki az idei VinCE díj gáláján. A szakmai és közéleti zsűri mellett a borfogyasztók is lehetőséget kaptak arra, hogy 33 kategóriában voksoljanak kedvenceikre, így november 5-én közel 7000 szavazat alapján hirdethették ki a 2021-es év legjobbjait.

(tovább…)

Kihívásokkal teli év után izgatottan várjuk az idei szüretet

2021. szeptember 6. 16:08

Szüret 2021

Ahogy a szőlészek és borászok sejtelmesen mondani szokták, ha egy összetett évjárat áll mögöttük: kihívásokkal teli volt az idei esztendő – fogalmazott Polyák István a Kovács Nimród Winery főborásza. Szavai szerint meglehetősen szélsőséges körülményekkel szembesültünk 2021-ben, kezdve attól, hogy az idei tavasz volt az utóbbi 100 év egyik leghűvösebbike, majd folytatva azzal, hogy ez a nyarunk viszont a legforróbbak közé tartozott. Éppen ezért még szeptember elején sem könnyű megjósolni, hogy mikor kezdődhet el napra pontosan az idei szüret, ám ennek ellenére a borászat már felkészülve várja az új termést. Augusztus utolsó napjaiban és szeptember elején fejeztük be a Sky Furmint 2020-as évjáratának palackozását. Hírlevelünk hűséges olvasói már jól tudják, mennyire büszkék vagyunk a Nagy-Eged-hegyen termett furmintunkra, amely az utóbbi években szinte minden évjáratában megörvendeztet bennünket egy-egy becses elismeréssel, díjjal: legutóbb a 2017-es Sky Furmint kapott VinAgora Champion-díjat, és választották meg itt az ország legjobb Furmintjává.

(tovább…)