Kovács Nimród Borászat

KOVÁCS NIMRÓD: AMERIKAI ÁLOM, EGRI BOROK

2021. június 8. 20:12

CSAPATMUNKA ÉS POZITÍV ÉLETSZEMLÉLET NÉLKÜL NINCS SIKER
BESZÉLGETÉS KOVÁCS NIMRÓDDAL, AVAGY AZ „AMERIKAI ÁLOMTÓL” AZ EGRI BOROKIG

Akár egy izgalmas regény vagy film alapjául is szolgálhatna KOVÁCS NIMRÓD élettörténete, mivel ötven esztendővel ezelőtt különösen nem volt mindennapos, hogy egy huszonéves fiatalember egyik napról a másikra nekivágjon a nagyvilágnak, majd a tengerentúlon rövidke egy évtized alatt megvalósítsa az „amerikai álmot”, s legyen mosogatófiúból egy nagy kábeltelevíziós cég marketing-, illetve műsorigazgatója. Később pedig, immár újra Magyarországon, megőrizze pozícióját az üzleti élet első vonalában, hogy aztán újabb évek múltán – véglegesen elköszönve ettől e világtól – ideje és energiái javát régi szenvedélyének szentelje, s létrehozza a nevét viselő borászatot, ami mára nagyon komoly eredményekkel büszkélkedhet. Fordulatos életútjáról, a siker receptjéről, és persze, a borokhoz fűződő viszonyáról beszélgettünk vele.

A teljes magazin letölthető az Egri Magazin oldalán.

Egri Csillag a kora nyári estékre

2021. június 3. 17:02

A június beköszönte már azt jelzi: ha lassan is adja meg magát ez az idei hűvös tavasz, azért a nyár közeleg. Végre valóban kinyithatnak a borospincék ajtajai, találkozhatunk azokkal a fogyasztókkal, akik a koronavírus szabta korlátok miatt eddig leginkább csak az online térben kóstolhattak együtt velünk. Azt reméljük, hogy az új kihívásokat akár előnyünkre is fordíthatjuk, és két találkozási forma a jövőben organikusan egészíti majd ki egymást: mód van arra, hogy a Monarchia-borok webshopján is hozzájuthassanak borainkhoz, de természetesen továbbra is örülünk annak, ha a több, mint 300 éves egri történelmi pincénkben látogatnak meg bennünket, és az ottani közvetlen élmények hatására lesznek hozzánk és borainkhoz hűségesek.

Egri csilaag weekend

 

 

 

 

 

 

(tovább…)

A Chardonnay két karaktere

2021. június 3. 16:52

Chardonnay két karaktere

Mindig izgalmas összehasonlítani azonos fajtából, azonos területről, de másféle metódussal készült borokat. Egy ilyen kóstoló teli van a felfedezések és rácsodálkozások örömével, mert miként a testvérek sem egyformák, úgy lesz különböző arcuk és jellegük ezeknek a tételnek.

Május végétől a Kovács Nimród Borászat vendégeinek alkalmuk nyílik arra, hogy ilyen izgalmas utazáson vegyenek részt. A megújulás jegyében nemrégiben piacra került az eddigi filozófiánktól kissé eltérő módon készített Chardonnay, amellyel főképp a fiatal borfogyasztókat céloztuk meg, de természetesen örömmel ajánljuk azt az újdonságokra fogékony idősebbeknek is.

(tovább…)

Két borújdonsággal köszönti a tavaszt a KNW

2021. május 5. 09:42

Merlo és Chardonnay

A húsvét utáni hetedik vasárnapon a keresztények a Szentlélek kiáradását ünneplik, a pünkösdi hétvégét pedig a középkor óta népünnepélyek és ügyességi versenyek kísérik. Utóbbiak győztese, az „uralkodását” csak rövid ideig élvező pünkösdi király számos átmeneti előjogot kapott ilyentájt, s ezek egyike volt, hogy aznap a faluban mindenütt ingyen nézhetett a pohár fenekére.
Ilyen előjogokat sajnos nem ígérhetünk, de azt igen, hogy „királyi módon” bánunk vendégeinkkel, akik akár a pünkösdi hétvégén, akár más időpontban ellátogatnak a KNW egri, verőszalai pincéjébe. Ebben a hónapban pedig már megkóstolhatják két új fajtánkat is, amelyet eddig nem, vagy nem ilyen formában hoztunk forgalomba.

(tovább…)

Boraink a Decanter toplistáján

2021. május 5. 09:24

Decanter

„Magyar chardonnay burgundi szívvel” – így jellemezték a KNW Battonage Chardonnay-ját a frissen megjelent brit Decanter magazin Magyarországról szóló különszámában. A szakmai körökben méltán nagyra tartott kiadványban Caroline Gilby MW, Oz Clarke és Czinki Tamás MS nevezte meg 10-10 kedvenc magyar borát, ebből állt össze a top 30-as lista, amelyben a Kovács Nimród Winery két borral is szerepel, az előkelő 6. és 7. helyen.

(tovább…)

Szőlőültetvények napszámosai

2021. március 26. 12:58

A fenti címmel jelent meg riport a Kincses Kalendárium legutóbbi, 2021-es kiadványában borászatunk egyik csapatáról, hajdani napszámosainkról, akiket immár jelentős részben saját munkatársainkként foglalkoztatunk. – Megvolt a napszámnak is az előnye: minden pénteken a kezünkbe kaptuk a heti bért, könnyebben tudtuk beosztani a pénzt, most pedig meg kellett tanulni milyen az, ha havonta egyszer jön a számlánkra a fizetés, s annak harminc napon át ki kell tartani – ezt mondta a riportban Váradi László, aki hosszú ideje dolgozik már a Kovács Nimród Borászat kötelékében, s az utóbbi időben már a brigád egyetlen női tagját, Annamarit a feleségét is magával hozta. Két gyereket nevelnek a Borsod megyei Sáta községben, ahol híján vannak a munkalehetőségnek: ha dolgozni akarnak, utazniuk kell. A munkába járáshoz szükséges eszközöket a munkáltatótól kapják, a borászat vásárolta a metszőollóikat, s a vízálló, masszív bakancsokat, amivel a meredek területeken is biztonsággal tudnak dolgozni. A cég egy mikrobuszt is beszerzett, így most Sáta és Eger között ezzel ingáznak.

(tovább…)

Köszöntsük a tavaszt kedvezményes KNW-borokkal!

2021. március 26. 11:52

húsvéti ajánlat

Olaszrizling, Leányka, Chardonnay és Pinot Gris – e fajtákból alkottuk meg Egri Csillagunkat, könnyű, élénk illatú, gazdag aromavilágú, jóivású reduktív fehér házasításunkat, amelyet most az epres-szamócás ízvilággal érkező Kékfrankos Egri Rosé és a gyümölcsös Egri Bikavér társaságában, húsvéti borcsomagban kedvezményesen kínálunk vásárlóinknak. Ugyancsak kedvezménnyel kapható három Monopole-borunk együttese: a 2018-as Dixie, a 2016-os Kékfrankos Blues valamint a 2017-es 777 Pinot Noir.

(tovább…)

Új évjáratú Sky Furmint köszönti a tavaszt

2021. március 2. 18:43

Sky 2017

Bár reggelenként olykor még zúzmarás időre ébredünk, de a hóvirágok, a jácint-, és nárciszbimbók azt jelzik: nemcsak a naptár szerint jön a tavasz, itt van immár az újjáéledő természet minden apró mozzanatában. Más illata van ilyenkor szőlőültetvényeinknek is: a Nyilasmári és a Nagyfai birtokunk a friss föld s az előbújó fűszálak fanyar aromájával kápráztat el, míg a Nagy-Eged-hegyen a rövidebb éjszakák és hosszabb nappalok miatt már egyre melegebbé válnak a márgás mészkőrögök, érezhetőbb langyosságot ígérve tőkéinknek.

(tovább…)

Ez az év csak jobb lehet! – Interjú Kovács Nimróddal

2021. január 19. 18:44

Magnumok

Beköszöntött egy új esztendő, amelytől mindannyian azt reméljük, jobb lesz, mint a tavalyi. Ilyenkor alkalmunk nyílik arra is, hogy meghatározzuk, milyen feladatokat szeretnénk elvégezni, min szeretnénk változtatni. Idei első hírlevelünkben erről is beszélgettünk Kovács Nimróddal, a KNW tulajdonosával.

(tovább…)

Magnumok a Nagy-Eged-hegyről

2020. november 17. 17:22

Magnumok

A Kovács Nimród Winery egri Nagy-Eged-hegyi dűlőjének legmagasabban fekvő területéről származik két Grand Cru borunk, a Kékfrankos-Syrah házasítású, VinAgora arannyal kitüntetett NJK és a borszakértők által rendre 90 pont fölött értékelt tisztán Kékfrankos Grand Bleu, amelyeket hosszú érlelési potenciáljuk miatt elsősorban gyűjtőknek ajánlunk.

(tovább…)