Kovács Nimród Borászat

Új bormárkákkal rukkol elő idén a KNW

2023. január 27. 15:10

WOW Syrah és Duble Barrel Grand Bleu a Nagy-Eged-hegyről

Elindult egy új esztendő, ilyenkor szokásaink szerint arra kérjük a KNW tulajdonosát, Kovács Nimródot, összegezze az elmúlt hónapokat, és mondja el, milyen újdonságok várhatók a borászatnál, előrukkolnak-e új fajtákkal, mit várnak ikonikus fajtaboraiktól és házasításaktól?

(tovább…)

Ikonikus bikavérekkel mutatkoztunk be az „en primeur” kóstolón

2022. november 30. 19:21

Idén megújult az Egri Bikavér Ünnepi Napok programsorozata: a hat önálló esemény több egri helyszínen mutatta meg a bortípus egyedi karakterét és magas minőségét az éttermi élményektől a gálavacsorán át a sétáló kóstolókig. A rendezvénysorozat október 18-án Az Egri Bikavér Napjával indul, amikor ünnepélyes keretek között egri bikavérrel töltött palackokat falaztak be az egri várba a helyi borászok, egy-egy üzenet is elhelyezve az utókornak. Hogy a KNW csapata milyen gondolatatokat hagyott örökül azoknak, akik harminc év múlva kibontják és megkóstolják majd az itt elhelyezett JAZZ Superior Bikavérüket, sajnos nem árulhatjuk el, de egy lincolni mondatot azért idézünk hírlevelünk olvasóinak: „A jövő előrejelzésének legjobb módja annak létrehozása.“

(tovább…)

Michelin-csillagos éttermek vezetői méltatták a KNW-borokat Londonban

2022. november 30. 19:13

November végén a KNW tulajdonosa, Kovács Nimród egy kétnapos nemzetközi eseménysorozaton vett részt az Egyesült Királyságban, amelynek keretében a legjobb londoni top-vendéglátóhelyek kiváló sommelier-jei, séfjei kóstolhatták meg borainkat a Benares Mayfair Michelin-csillagos indiai étteremben. – Nagyon sok jó visszajelzést kaptunk a szakemberektől, akik elmondták, hogy a KNW borokat igazán “food friend-inek” tartják, amelyek jól passzoltak az indiai fogásokhoz is. Külön kiemelték ebben a körben a két burgundi fajtánkat, a Battonage Chardonnay-t és a 777 Pinot Noir-t – idézte londoni tapasztalatait Kovács Nimród.

(tovább…)

A bor a pincében esik a legjobban

2022. október 6. 20:25

Ahogy véget ér a nyár és mindenki visszatér a nyaralásból, a legtöbben már a téli síelést tervezik. Pedig kár ennyire előre szaladni, hiszen az ősz egyet jelent a szüreti szezonnal, ami kiváló alkalom, hogy felkeressük Magyarország szőlő és bortermelő vidékeit, ahol személyesen is megkóstolhatjuk kedvenc borunkat és még az őszi munkálatokba is betekintést nyerhetünk.

(tovább…)

KNW-borok az Avalon luxushajón

2022. május 10. 13:23

Avalon View - KNW

Ünnepélyes keretek között tették vízre és szentelték fel nemrégiben az Avalon View luxushajót, amely a Dunán utazva kápráztatja el majd vendégeit. Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek az eseménynek, ahol az első, Pozsony és Budapest között megtett úton a vendégek és az utasok borainkkal ünnepelték az új hajó vízre bocsátását. A Sky, a NJK, a Soul, a Chardonnay a Rhapsody és a Merlot borainkkal együtt felejthetetlen élményben volt részük, hiszen a kóstolás közben hatalmas panorámaablakokon át figyelhették az elsuhanó tájat, a vízimadarakat, a Duna-parti településeket.

(tovább…)

Ott voltunk az Egri Csillag Fesztiválon

2022. május 10. 13:05

Csillag fesztivál 2022

Négynapos rendezvénnyel ünnepelte az egri borvidék az üde fehér házasítást április végén. Örömmel mondhatjuk, hogy a Dobó térre majd’ mindennap ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát, jó látni, hogy egyre több az igényes borfogyasztó, akik a helyszínen kínált street food ételek társaságában valódi gasztronómiai élményekkel gazdagodhattak.

(tovább…)

Mi újság a Kovács Nimród Borászatnál?

2022. május 10. 13:00

Nimród és Isti

Az Egri Bor Most honlap és Facebook-oldal az Egri Borműhely borászatait ismerteti meg az online-platformok széles olvasóközönségével. A közelmúltban a KNW is csatlakozott a 2016-ban alapított közösséghez, amelyhez a borvidék neves és közkedvelt pincészetei tartoznak, így borkedvelő vendégeink immár a rólunk szóló hírekkel és információkkal is találkozhatnak ezeken a csatornákon.

(tovább…)

Nagy-Eged-hegy: a mi kedvenc dűlőnk

2022. április 7. 13:03

Nagy-Eged-hegy

Polyák István a Kovács Nimród Winery borásza az Egri Bor Most Facebook-oldalán „A kedvenc egri dűlőm” sorozatban a Nagy-Eget-hegyről mesélt. Elmondta, hogy ez a terület országosan is leginkább arról ismert, hogy az egri borvidék tufatalajához képest egy meszes talajon található, 500 méter tengerszint feletti magassággal, s ezzel elmondható, hogy Magyarországon, sőt Kelet-Európában is a legmagasabban fekvő szőlőültetvények vannak itt.

(tovább…)

Nemzetközi csapat értékelte a KNW és más pincészetek borait

2022. április 7. 12:54

Bemutató

Neves borszakírókat, kereskedőket, üzletkötőket és borszakértőket hívott meg Magyarországra az Agrár Marketing Centrum, hogy közelebbről megismertesse az európai borvilág fontos szereplőivel hazánk borait. A budapesti konferenciát követően az érdeklődők hazánk több borvidékére, így Eger térségébe is ellátogattak, hogy személyesen találkozzanak a borászokkal, birtokvezetőkkel, tulajdonosokkal, első kézből kapjanak információkat az itteni fajtákról, a házasításokról és meg is kóstolják a legkiválóbb tételeket.

(tovább…)

Minőségi borok, egyre szélesebb közönségnek – Interjú Kovács Nimróddal

2022. február 2. 15:05

Magnumok

A KNW immáron 13. éve tartó történetében mindig fontosnak éreztük, hogy értékeljük a mögöttünk álló esztendőt, és megfogalmazzuk, mit várunk az előttünk lévő időszaktól. Kovács Nimródtól a borászat tulajdonosától kértünk most efféle összegzést hírlevelünk olvasói számára.

(tovább…)