Kovács Nimród Borászat

Nagykövetségek asztalára kerül a 2017-es Rhapsody Bikavér

2020. március 31. 13:57

Rhapsody Bikavér 2017A Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghirdetett, s szakmai zsűri segítségével összeállított 2020. évi borválogatás részeként a KNW 2017-es Rhapsody Bikavére egyike lett azon boroknak, amelyek idén hazánk borkultúráját képviselhetik szerte a nagyvilágban. Ez azt jelenti, hogy mind Magyarország külképviseletein, mind pedig a miniszteri reprezentációk alkalmával koccinthatnak majd borainkkal a diplomácia képviselői, a hazai és a külföldi vendégek.
(tovább…)

Házhoz mennek a KNW borai

2020. március 31. 13:31

házhozszállításNehéz időkben is jó ragaszkodni azokhoz a dolgokhoz, amelyek kiállták az idő próbáját. Ilyennek gondoljuk a Kovács Nimród Winery borait, amelyek évről-évre hozzák a tőlük elvárt csúcsminőséget, s a hűséges fogyasztóink által kedvelt ízvilágot, harmóniát. Nekik, és természetesen új partnereinknek is szeretnénk kedvezni azzal, hogy házhoz visszük közkedvelt borainkat.
(tovább…)

A kudarcok jó leckék

2020. március 23. 13:05

Miközben a budai Istenhegyre igyekszem, hogy találkozzam Kovács Nimróddal, azon tűnődöm, minek is nevezhetném: üzletembernek, borásznak, filantrópnak, műgyűjtőnek? Otthonába, a klasszicista stílusú, 1852-ben épült, gondosan kialakított kert közepén álló villába lépve azonnal tetten érhetjük a műgyűjtőt. Miközben borászata az egri Verőszala pincesoron van, szőlőterületei pedig a Nagy-Eged hegyen. Úgy tűnik, ezek kissé messze állnak egymástól, valójában viszont minden mindennel összefügg. Ahogyan ez kalandos életében is történt, Magyarország és Amerika között a nagyvilágban.
A teljes cikket itt olvashatja: Kertbarát Magazin: A kudarcok jó leckék

Borászportré

Szerették a Soul Syraht a Borsmenta tesztelői

2020. február 25. 13:52

Soul Syrah 2016
„A 2016-os syrah nagyon szép, fűszeres, fekete cseresznyés jegyekkel hódít, hozzá a szőlőt a két noszvaji dűlőben szedték, és kíméletes feldolgozás után magyar és francia hordóban érlelték 18 hónapig. Lendületes, energikus bor, krémes textúrával, szép érlelési aromákkal. Aki a fajtát szereti, ezt a bort imádni fogja” – ezt írták legújabb, forgalomba került évjáratú Soul-unkról a Borsmenta szakértő kóstolói, akik az előkelő ezüstérmet is megszavazták borunknak. (tovább…)

Jól teljesít a 2016-os Battonage

2020. február 25. 13:44

Battonage 2016
Új évjáratú, 2016-os Battonage Chardonnay-nk 91 pontot kapott a világ egyik legszigorúbb borversenyén, az IWC-n azaz az International Wines Challenge-en, ami nagy elismerés, hisz a verseny szabályai rendkívül szigorúak. Minden, a versenybe bekerült bort legalább 12 különféle bíró kóstol meg, beleértve Masters of Wine-t is. Az eredmények széles körben eljutnak az online-médiába, újságokba és folyóiratokba, és világszerte körülbelül 1,2 milliárd embert érnek el. A versenyen több mint 38 ország 460 borszakértője döntött a benevezett borokról. (tovább…)

A borvilág ikonikus elemzője értékelte a Sky Furmintot

2020. február 25. 13:36

Monopole borok
Jancis Robinson a világ egyik legismertebb és legelismertebb borszakírója saját honlapján adta közre annak a tesztnek az eredményét, amelynek keretében magyarországi Furmintokat kóstolt. Örömmel fogadtuk a hírt, hogy a Kovács Nimród Winery 2016-os Sky Furmintját, amelyet Nimród elsőszülött unokájának tiszteletére neveztünk el – 16 ponttal díjazta. Információként: a legmagasabb pontszám ebben a mezőnyben 17+ volt. (tovább…)

Főszerepben az egri borok és borászok

2020. január 30. 18:19

Monopole borok
Az idei év első boros rendezvénye volt január 25-én Egerben az Egri Borok Bálja, amelynek főszereplői az egri borok, az egri borászok, valamint a borok és ételek összhangjára komponált vacsora. Most először a Borbáron belül egy mini mesterkurzust szerveztek, ahol Tarsoly József egri hegybíró ajánlásával dűlős tételeket – köztük a KNW Nyilasmári és Nagyfai birtokairól származó Monopole-borokat – kóstolhattak meg a vendégek. (tovább…)

Négy szemmel látják a szőlőt

2020. január 30. 17:28

Arcok a palack mögöttA rangos VinCE magazin karácsonyi számában a „palack mögötti arcokat” mutatták be, vagyis azokat, akik nem feltétlenül a „frontvonalban” dolgoznak, de munkájuk elengedhetetlen ahhoz, hogy egy-egy borászat kiváló borokat készítsen. A cikk szereplője két szőlészünk, Marczis Péter és Marczis Tamás szőlész, akik a többi között arról meséltek: belenőttek ebbe a szakmába, már gyerekként is a kertben, szőlőben, kint a határban érezték jól magunkat, a szüleiktől és a nagyszüleiktől hozták magukkal a föld szeretetét. Az államosításkor elvették az ostorosi és az egerszóláti nagyszüleik földjeit, a rendszerváltáskor kárpótlásként így a család visszakapott területeket, itt kezdtek el gazdálkodni, majd a sajátjuk mellett bérmunkát is vállaltunk. (tovább…)

A KNW Battonage ismét Super lett!

2020. január 30. 17:18

Battonage 2016A Magyar Borszakírók Köre immáron negyedik éve választja meg Super 12 elnevezéssel Magyarország általuk legkedveltebb vörös és fehérborait. Szavazataik alapján áll össze azon borok listája, amelyek kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak. (tovább…)

Arcok a palack mögött

2020. január 11. 19:12

Arcok a palack mögött

Hónapról hónapra bemutatjuk egy-egy pincészet legismertebb szereplőjét, a borászt – ám egy palack bor megszületéséhez rengeteg ember munkájára van szükség. Hattal közülük most kicsit közelebbről is megismerkedtünk, hogy ezzel is megköszönjük mindannyiuk munkáját.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Arcok a palack mögött

Borászportré