Kovács Nimród Borászat

VinCE címlapon a Sky Furmint

2020. szeptember 2. 08:00

A népszerű borászati magazin szeptemberben a KNW 2016-os Sky Furmintját választotta címlapképnek: a felhők közé emelt borunkat mi magunk is azzal engedtük útjára, hogy egyedül a csillagok szabhatnak neki határt, amivel jeleztük egyben a benne lévő potenciált is. Nagy-Eged-hegyi Furmintunkat a KNW tulajdonosa, Kovács Nimród első fiúunokájáról, az USA-ban született, de magyar gyökerekkel is rendelkező Skyler-ről, azaz becenevén Sky-ról neveztük el.

Az egyedülálló klímával és termőhellyel rendelkező tíz hektáros Nagy-Eged-hegyi Grand Cru terület magasan fekvő mészkőterületein élénk savakkal, sok ásványossággal, krémes textúrával vérteződnek fel a hosszan érlelhető, elsősorban gyűjtőknek ajánlott nagy borok, köztük a gyümölcsösen ásványos Furmint, amely az idei VinAgorán nemcsak aranyérmes, de kategóriájának győztese is lett, vagyis ez most az ország legszebb Furmintja.

A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Sky: a föld és az ég ajándéka

Borászportré

A hónap bora: NJK 2013

2020. szeptember 1. 15:20

NJK2013

Nem tudunk elfogulatlanul beszélni a Kovács Nimród Winery egyik csúcsboráról, az NJK-ról. Nem csupán amiatt, mert ez a zászlóshajó-borunk, vagyis vele azonosít bennünket a fogyasztók jó része, s épp ezért nem véletlenül viseli a KNW tulajdonosának, Kovács (János) Nimródnak a nevét, hanem azért is, mert magát a bort szerénytelenség nélkül illethetjük felsőfokú jelzőkkel. Miként Mészáros Gabriella borakadémikus jellemezte: a kékfrankos és a syrah házasítása eleganciát és fineszt tükröz, mindkét fajta rendkívül szép savakat tud gyűjteni, s noha szeretik a meleget, hűvösebb klímán is képesek sokat mutatni magukból. A kékfrankos remek tartást ad, a syrah pedig krémes textúrát simít hozzá. A fűszeresen elegáns bor, finom tanninnal az utóízében egyszerre buja, mégis fegyelmezett, aromákkal teli illata, érett ízbeli tónusai és mélysége pedig igazi nagy borrá avatják.

(tovább…)

Aranyérmes az NJK 2013 is

2020. augusztus 1. 14:23

NJK2013

A Nagy-Egyed-hegy nem csupán a Furmint esetében képes csúcsbort produkálni, sőt! A tíz hektáros grand cru területünk legmagasabb dűlőiből származó, Kékfrankos-Syrah házasítás, a tulajdonos – Kovács Nimród János – nevét viselő NJK szintén aranyérmet kapott a 2020-as VinAgora versenyen.

(tovább…)

Sky Furmint – az ország legjobbja

2020. július 20. 13:31

Ajándékkártya

Amikor Kovács Nimród elsőszülött unokájáról, Sky-ról elneveztük 2016-os Furmintunkat, arra gondoltunk: miként egy gyermek előtt ott rejlenek a végtelen lehetőségek, ugyanúgy e borunk életútjának is csak a csillagos ég szabhat határt. Ezt most az idei Vinagora igazolta vissza fényesen: modern stílusú, elegáns, az egri Nagy-Eged-hegy egyedülálló adottságait híven tükröző borunk nem csupán elnyerte a szigorú nemzetközi zsűri aranyérmes minősítését, de kategóriájának győztese, ezzel pedig az ország legjobb Furmintja lett. A Sky ezzel is visszaigazolta azt a filozófiát, amelyet a KNW következetesen magáénak vall: a terroirt tisztelve, annak jegyeit megőrizve, a fajtát gondosan megválasztva, korszerű eszközökkel, a szaktudásunkat is folyamatosan fejlesztve, s a nemzetközi trendeket szeme előtt tartva tudunk az egri borvidéken igazán nagy borokat készíteni.

(tovább…)

Ajándékkártyával a KNW-be!

2020. július 7. 12:15

Ajándékkártya

A KártyaPláza egyszerű, de nagyszerű módját kínálja annak, hogy megajándékozza szeretteit egy autentikus borkóstolóval az egri történelmi pincesoron. Valamennyi kóstolósorunkat – a Világot látott Egerig elnevezésűn egészen a kilenc télteles Grand Tastingen át – utalvány formájában is megvásárolhatják az internetes oldalon, s ezekre akár a megajándékozottnak személyre szóló üzenetet is írhatnak. Lepje meg párját, családját, barátait vagy kollégáit minőségi borkalanddal a Kovács Nimród Winery-nél, ahol a borászat művészet, s ahol minden alkalommal személyre szabottan foglalkozunk a vendégekkel!

(tovább…)

Újdonságok a pince mélyén – Polyák István főborásszal beszélgettünk

2020. július 7. 12:06

Palackok

Legutóbbi hírlevelünkben Kovács Nimróddal, a KNW tulajdonosával készítettünk interjút annak kapcsán, hogy a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet feloldásával újraindult az élet a borászatban is. Most Polyák István főborászt faggattuk arról, milyen kihívásokkal kellett szembenézni a tavaszi hónapokban, s miként kezdődött el a nyár a pincék és palackos érlelők mélyén.

(tovább…)

„Jobbat akarunk, nem pedig többet”

2020. május 28. 15:08

Kovács Nimród

Különleges interjúval örvendeztetjük meg ezúttal hírlevelünk rendszeres olvasóit: a KNW tulajdonosát faggattuk egy kicsit hosszabban arról, hogyan élte meg a koronavírus időszakával járó kötöttségeket, milyen hatással volt a járvány a borászatra, hol tart a pincészet az újratervezésben, újraindulásban, s az is kiderül, miért volt Kovács Nimród „tyeplikiben” két hónapig…

(tovább…)

MEGHÍVÓ – BORJOUR online kóstoló Kovács Nimróddal

2020. május 12. 10:41

Kedves Barátunk!

Kovács Nimród és Nagy Sebestyén

Sok szeretettel meghívunk egy kötetlen online borkóstolóra május 22-én, pénteken a Zoomon keresztül.

A beszélgetőtársak: Kovács Nimród (Kovács Nimród Winery), Nagy Sebestyén (Borjour) – és persze minden vendégünk, aki csatlakozik hozzánk.

(tovább…)

Most kedvezménnyel megveheti, később beválthatja kóstolójegyét

2020. május 4. 09:21

KóstolóHa május 4-e és május 31-e között vásárol tőlünk egy pincetúrával egybekötött 6 tételes Nagy-Eged hegyi borkóstolót – amely két Nagy Eged hegyi tételt: a Kékfrankos-Syrah házasítású NJK-t és a SKY Furmintot, valamint a Nyilasmár és Nagyfai, Noszvaj melletti ültetvényünkről négy, szabadon választható Monopole birtokbort tartalmaz, akkor az eredeti, személyenkénti 6500 forintos ár helyett most 5500 forintot kell fizetnie a kóstolóért. Az így kapott kóstolójegyet 2021. azaz jövő év december 31-ig szabadon felhasználhatja, akár tovább is ajándékozhatja. (tovább…)

5 csillagos lett a Grand Bleu 2013

2020. április 22. 08:24

Vince-díjas lett a Grand Bleu 2013 a Vince magazin újdonság rovat tesztjén.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Újdonságok

Borászportré