Kovács Nimród Borászat

Arcok a palack mögött

2020. január 11. 19:12

Arcok a palack mögött

Hónapról hónapra bemutatjuk egy-egy pincészet legismertebb szereplőjét, a borászt – ám egy palack bor megszületéséhez rengeteg ember munkájára van szükség. Hattal közülük most kicsit közelebbről is megismerkedtünk, hogy ezzel is megköszönjük mindannyiuk munkáját.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Arcok a palack mögött

Borászportré

Ünnepi nyitvatartás a Verőszalán

2019. december 13. 11:40

karacsony-KNW2019. december 21-tól 2020. január 6-ig borászatunk zárva tart, ez idő alatt – december 24-25-26 kivételével – külön bejelentkezésre, ügyeleti nyitvatartással fogadjuk kedves vendégeinket. (tovább…)

Lepje meg KNW-borokkal szeretteit!

2019. december 13. 11:31

karacsony-KNWKarácsony közeledtével sokan vágynak arra, hogy szeretteik körében megnyugodjanak, és kipihenjék az egész éves fáradalmakat. Az ünnepi hangulatot fokozza a megnyugtató zene és egy pohár minőségi bor, ami kiemel a hétköznapok forgatagából – a KNW borkóstolóin ilyen hangulatban tölthetik el vendégeink a várakozás időszakát. (tovább…)

Elégedetten tekintünk vissza 2019-re

2019. december 13. 11:23

karacsony-KNWA KNW közös karácsonyi ünnepének elválaszthatatlan része, hogy valamennyi munkatársunk visszaidézi, mely pillanatokra emlékszik vissza legszívesebben a mögöttünk álló esztendőből, minek örül, mi az, amiért hálát ad. Ha visszapillantunk 2019-re, a borászat egészeként is elvégezhetünk efféle számvetést, lássuk hát, miért lehettünk hálásak, mi okozott örömet ebben az évben!  (tovább…)

Kovács Nimród fogadóórái a Budapest Borfesztiválon

2019. augusztus 30. 12:01

Kovács NimródA Budavári Palotában szeptember 5-8 között ismét megnyitja kapuit Európa legszebb borfesztiválja több ezer magyar és külföldi borkedvelő előtt. Az esemény idén még szebb arculattal, még elegánsabb, a korábbinál is rendezettebb környezetben várja a vendégeket a megújuló Várnegyed kiemelt rendezvényeként.

Örömmel adunk hírt arról, hogy a KNW a VinCE standján exkluzív, személyre szabott programmal várja az esemény résztvevőit. Kovács Nimród, borászatunk tulajdonosa tart itt két alkalommal is „fogadóórát” a rendezvény ideje alatt: szeptember 5-én csütörtökön délután 16-18, valamint szeptember 6-án, pénteken este 18-től 20-óráig. Itt személyes élményeit is megosztja majd az általa kóstoltatott, 2011-es évjáratú NJK-ről, amely a VinCE szaklap augusztusi presztízsborok tesztjének 5 csillagos csúcsbora lett. Természetesen nemcsak zászlóshajó-borunkkal, de más fajtáinkkal is találkozhatnak az idei rendezvényen, amelynek fókuszában most az egri borvidék áll. Összességében közel 200 borász kiállító vesz részt a borünnepen: a történelmi helyszín lélegzetelállító panorámája, a csodálatos hazai és külföldi borok, a kiállítók elhivatottsága, az izgalmas szakmai és kulturális programok, valamint a közönség nyitottsága egyaránt hozzájárul a fesztivál évről-évre növekvő jó híréhez.

Frontember IKONBORRAL

2019. augusztus 5. 18:10

A Kovács Nimród Borászat és az NJK születésnapját ünnepeltük

Árnyas budai utcában egyszerűségében elegáns klasszicista villa bújik meg a hatalmas fák között, a kert végében a nyáron is nyüzsgő város fényei pislognak, itt viszont egy pillanatra megáll az idő – pedig épp az idő múlása miatt vagyunk itt.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Frontember IKONBORRAL

Borászportré

Bajnokok Ligája – PRESZTÍZSVÖRÖSBOROK TESZTJE

2019. augusztus 5. 18:00

Nagy meccs csodás játékosokkal és háromszoros gólörömmel. Magyar csúcsvörösborokat kértünk, a pincészetek presztízsborait, olyan tételeket, amelyeket öröm adni és kapni, amelyeket nem bontunk ki azonnal, hanem várunk a jeles alkalomra.
Rendkívül magas minőség, összetettség, elegancia és finomság jellemzi ezeket a borokat, nem véletlen, hogy ez a magazin első olyan tesztje, ahol a sor végén is négycsillagos bor áll.
A teljes cikket itt olvashatja: Vince Magazin: Bajnokok Ligája

Borászportré

Bőségesen megtérül minden támogatás

2019. július 18. 10:53

Kovács Nimród – disszidensként – a budapesti Rákóczi útról került Amerikába. Pályája a legismertebb New York-i reklámügynökségektől a kábeltelevíziós világon, a Discovery Chanel megalapításán, az HBO magyarországi sugárzásán, a UPC elnöki székén át saját egri cégéig, a Kovacs Nimrod Wineryig ível. 2016-ban az év gasztroborászának választották, tavaly a nemzetközi VinAgora versenyen két terméke is aranyérmes lett. NJK márkajelű borai mellett arról híres, hogy nagy művészet- és művészbarát, továbbá lelkes műgyűjtő.
A teljes cikket itt olvashatja: Art is Business

Az igazi

Idén 10 éves a Kovács Nimród Winery

2019. március 8. 12:00

10 éve fogalmazódott meg a vízió arról a borászatról, amely a legjobb vörösboros terroirról a legnagyobb minőség elérését célozta meg. A 2009-es évjáratból született meg a borászat zászlós borának, az NJK-nek az a prototípusa, amely már nem bordeaux-i ösvényt követte, hanem arról letérve az adott terroirnak legjobban megfelelő fajták házasításából önálló stílust hozott létre. A nagy döntések tíz éve megszülettek, azóta csak a részletek csiszolása folyik a tökéletességre való törekvés jegyében. Erről a tíz évről számolt be kérdéseinkre Kovács Nimród, a borászat alapító tulajdonosa.
A teljes cikket itt olvashatja: Bor&Piac

Borászportré

Ha hosszú hétvége, akkor KNW-kóstoló!

2019. március 6. 14:04

borkostoloHárom napos ünnep, hosszú hétvége, tavaszi zsongás, ébredő napsugarak – s egy tartalmas kóstoló a KNW letisztult, klasszikus, műemléki védettségű pincéjében, szakavatott sommelier kalauzolásával. Kínálhatnánk-e ennél jobb programot március 14-15-16-án, péntek-szombat-vasárnapra? Akik március 15-ig lefoglalják borkóstolónkat, azok ráadásul most 10% kedvezményt kapnak annak árából.

Miért érdemes a hosszú hétvégén hozzánk, és Egerbe ellátogatni?

(tovább…)