Kovács Nimród Borászat

Kovács Nimródé a Par Excellence díj

2017. március 2. 13:40

Kovács NimródA Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a sommelier szakma elismertetéséhez és népszerűsítéséhez.
(tovább…)

1. En garde! – Bikavérek csatája Budapesten

2017. február 21. 17:45


Eger? Szekszárd? Győzzön a jobbik! A mi versenyzőink: a Rhapsody és Superior. A KNW is ott lesz az immár klasszikusnak számító budapesti Bikavér Párbajon, ahol a legjobb vörös házasítások méretik meg magukat.

(tovább…)

Ízek, borok, hangulatok – receptajánló KNW Battonage Chardonnay-vel

2017. február 21. 17:38

Kacsaszív és a máj medvehagymás galuskával és fejes salátával

Hozzávalók
– 500 g kacsaszív
– 400 g kacsamáj
– 2 fej vöröshagyma
– 1 egész tojás
– 200 g liszt
– 1 evőkanál kacsa zsír
– kis csokor medvehagyma
– egy fej jégsaláta
– 30 g őrült paprika
– 2 paradicsom
– 1 zöldpaprika
– só, bors
(tovább…)

Kovács Nimród Debrecenben és Egerben

2017. február 21. 17:17

Kovács Nimród: Jó pincér voltam„Jó pincér voltam” címmel nemrégiben jelent meg a Kovács Nimródot bemutató önéletrajzi kötet,  László Ágnes kiváló író, újságíró közreműködésével a Kossuth Kiadónál jelent.

A KNW pincészet tulajdonosa nemcsak kalandos életének mozzanatait, de az annak során birtokába jutott élettapasztalatot is megosztja olvasóival. Mindezt most személyesen tőle is meghallgathatják a szerzővel közös „road show-n”, melynek következő állomásai:

Libri Debrecen Könyvesbolt
Március 3. 17 óra
Libri Eger Könyvesbolt
Március 4. 15 óra

Ízek, borok, hangulatok (Receptajánló NJK-vel)

2017. január 25. 17:13

E havi receptünk a WineSofa ajánlásával:
Báránycomb céklával, polenta krémmel, konfitált hagymával és gombával.

Hozzávalók
– 1½kg báránycomb
– ½kg libazsír
– 1 hagyma
– 1 sárgarépa
– 2 ág kakukkfű
(tovább…)

A KNW Battonage Chardonnay-je és Grand Bleu-je is ott van a Super 12 között

2017. január 25. 17:10

Első meghívásos borversenyét tartotta nemrégiben a Magyar Borszakírók Köre. Ide azok a fehér-és vörösborok kerülhettek be, amelyek a tagok szavazatai alapján 2016-ban „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”.

A 18 magyarországi borvidékről és 3 határon túli területről származó 56 fehér- és 48 vörösbort tartalmazó lista három szavazati körben folyamatosan szűkült, és a minősítő kóstolóra a legtöbb voksot szerzett és így a legjobbak közé került 12-12 fehér és vörös kapott meghívást. Örömmel számolunk be arról, hogy a Kovács Nimród Winery mindkét kategóriában ott szerepel a legjobbak között: az országban mindössze két borászatnak sikerült ezt elérnie, s ezek egyike a KNW.

Bővebben: Ez a legjobb magyar fehér, illetve vörösbor a borszakírók szerint

Ízek, borok, hangulatok (Recept és borkínáló)

2016. december 13. 10:02

Becsi_szelet_kaposztas_baconos_nokedlivel_255A karácsonyi vásárok hangulatát nemcsak a fahéjas, szegfűszeges forralt bor varázsolja ünnepivé: mostanság mind gyakrabban jelennek meg a szabadtéri kínálókban az elzászi hangulatú káposztás-szalonnás gombócok, nokedlik. 2013-as Furmintunkat bátran ajánljuk egy ilyen jellegű étek mellé, miként tette ezt a winesofa.hu is.
(tovább…)

Színpadon a nagy-egedi boraink, avagy az első Nagy Eged kóstoló a Kogart-házban

2016. december 13. 10:02

wineamore_NagyEged_Mesterkurzus_255Ősbemutató színhelye volt nemrégiben a budapesti KOGART Ház: először itt kóstolhatták meg együtt az érdeklődők az egri borvidék Grand Cru területéről, a Nagy-Eged hegyről származó  csúcsborokat az ott tevékenykedő három borászat, a St. Andrea, a Kovács Nimród Borászat (KNW) és a Gróf Buttler vezetőinek avatott irányításával.
(tovább…)

Vinum Bonum

2016. december 13. 10:01

VINUM-BONUM KÖrömmel számolunk be arról, hogy Pinot Noir 2013-as borunk a rangos Prestige Reserve minősítésen Vinum Bonum védjegyet kapott a minap.
(tovább…)

KNW-borok kontra nemzetközi válogatott

2016. szeptember 21. 13:20

KNW winesA VinCe Magazin Nimród otthonában járt, ahol a KNW márkák világhírű borokkal versenyeztek. Csalódnunk nem kellett, csak kellemesen, az eredményt a cikkben olvashatják:
“Szakmai berkekben visszatérő kérdés, hogy a magyar borok vajon hogyan értelmezhetők nemzetközi ÖSSZEHASONLÍTÁSBAN. Ezért mindig izgalmas, ha Burgundia, a Napa-völgy, a Côtes du Rhône vagy a többi VÍLÁGHÍRŰ borvidék termésével mérhetjük össze a hazai borokat. Legutóbb KOVÁCS NIMRÓD otthonában, a nevét viselő egri borászat és a VinCE közös kóstolóján kerültük körbe a világot, és győződtünk meg arról, hogy jó ízléssel, a minőség iránti elkötelezettséggel egy relatíve kis egri pince is képes MEGSZORONGATNI a legjobb nemzetközi pincék BÁLVÁNYOZOTT borait.”

A teljes cikk itt olvasható.