Kovács Nimród Borászat

Receptajánló díjnyertes borunk jegyében

2017. november 2. 16:05

Vörösboros kacsaragu pappardelle tésztával

Vörösboros kacsaragu pappardelle tésztávalHozzávalók:
• 4 kacsacomb
• 750 ml minőségi, testes vörösbor (Soul Syrah)
• 2 szál sárgarépa, 1 cm-es darabokra kockázva
• 2 szál szárzeller, 1 cm-es darabokra kockázva
• 1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
• 5 nagyobb ág kakukkfű
• 3 gerezd fokhagyma felaprítva
• 750 ml csirke vagy zöldség alaplé
• só, bors
• 1 csokor friss petrezselyem a tálaláshoz
(tovább…)

Telt házas Nagy-egedi mesterkurzus

2017. november 2. 16:04

Mesterkurzus 2.0Telt házzal zajlott és hatalmas sikert aratott a Nagy-Eged-hegy kiválóságait bemutató Mesterkurzus, ahol három borászat: a St. Andrea, a Kovács Nimród Borászat (KNW) és a Gróf Buttler mutatkozott be 12 tétellel, köztük kereskedelmi forgalomban már és még nem kapható borokkal. A vendégelőadók között olyan szaktekintélyek engedtek betekintést e csodás borok világába, mint Mészáros Gabriella, Rohály Gábor és Kosárka József. Köszönjük vendégeinknek a megjelenést, s reméljük, jövőre vendégül láthatjuk azokat is, akik ezúttal lemaradtak az eseményről. Hírleveleinkben természetesen időben jelezzük majd az immár 3.0 Nagy-egedi Mesterkurzust.

Ötcsillagos a KNW Soul Syrah

2017. november 1. 16:01

Vince MagazinA vezető magyar bormagazin, a VinCE legújabb Syrah-tesztjén három bor szerzett öt csillagot, ebből kettő magyar: a Monopole Soul Syrah a Kovács Nimród Pincészettől, s a villányi Syrah a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészettől. Nagy büszkeség ez borászatunknak, hiszen nemzetközi mezőnyben mérettünk meg, s rangos, értő bírák emelték dobogóra borunkat. (tovább…)

Új évjáratú burgundi stílusú boraink

2017. október 13. 15:59

Battonage 2014Pincészetünkben már kapható a 2014-es Battonage Chardonnay, amelyet klasszikus burgundi technológiájával alkottunk. Ennek lényege a kis tölgyfahordós – francia és magyar barrique – erjesztés, s a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a Nyilasmár és Nagyfai birtokaink egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát. (tovább…)

Nagy borok mellé nagy vadak

2017. szeptember 22. 19:34

Segal-szarvasgerincMostani ételkínálatunkat ezúttal mesterkurzusunkra hangoltuk. A vadak mellé, melyek önmagukban is fenséges és különleges alkalmakra tervezett étkek, szinte „kötelező” hasonló kaliberű, nemes vörösbort fogyasztani, s ehhez a nagy-egedi tételek kiválóak. Most Segal Viktor kompozícióját ajánljuk figyelmükbe!

(tovább…)

Nagy-Eged-hegy Mesterkurzus 2.0

2017. szeptember 13. 19:32

Mesterkurzus 2.0Számtalan kiváló termőhely van Magyarországon, de közülük is kiemelkedik az Egri borvidékhez tartozó Nagy-Eged-hegy. A régió egyik legmagasabban fekvő és legrégebbi szőlőterületéről szüretelt világszínvonalú borokat tavaly mutatta be először közösen az ott tevékenykedő három borászat: a St. Andrea, a Kovács Nimród Borászat (KNW) és a Gróf Buttler.
(tovább…)

Kovács Nimród előadása az USA-borpiacról Egerben

2017. szeptember 8. 19:30

Kovács NimródA közgazdász-vándorgyűlés a magyar közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája: ezúttal – 2017. szeptember 7. és 9. között, Eger városa ad otthont a háromnapos rendezvénynek. A konferencia két plenáris és 16 szekcióülésén mintegy 150 előadó beszél majd a gazdaság helyzetéről a várhatóan mintegy 700 fős, hazai és határainkon túli közgazdászokból álló hallgatóságnak. Mivel a magyar bor egyik elismert régiójának központja lesz a helyszín, nem véletlen, hogy a magyar bor jelenéről, jövőjéről és nemzetgazdasági jelentőségéről külön szekcióülést szerveznek, szeptember 8-án délelőtt. Ezen Kovács Nimród, a KNW ügyvezető-tulajdonosa arról beszél majd, milyen lehetőségei és kilátásai vannak a magyar borok értékesítésének az amerikai piacon. Több évtizedes személyes tapaszasztala van ezen a téren, hisz több mint húsz évig élt és dolgozott az USA-ban, a KNW borai pedig régóta jól állják a sarat a kőkemény tengerentúli piacon. A siker másik fokmérőjeként egyre több amerikai vendég keresi fel az egri borászatot, vesz részt pincelátogatáson, borkóstolón, borvacsorán. Kovács Nimród borai ma már 12 államban kaphatók, dűlőszelektált prémium tételeinek 50 százalékát – éves szinten több, mint 35 ezer palackot – az Amerikai Egyesült Államokban értékesíti. A konferencia részletes programja – folyamatosan frissítve, aktualizálva – megtalálható a http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu honlapon.

Buday Péter habkönnyű szőlős desszertjét ajánljuk a Dixie mellé

2017. augusztus 22. 19:26

SzőlőlépudingKözelít az ősz, de az indián nyár még lágy fényekkel melenget. Kezdődik lassan a szüret, mi pedig már a Budapest Borfesztiválra hangolódva, az ott is bemutatkozó új fehér házasításunk mellé választottuk ezt a könnyed, még a nyárt idéző, de már az ősz teljességét is ígérő receptet.
(tovább…)

Kovács Nimród a közgazdász vándorgyűlésen

2017. augusztus 22. 19:25

Rhapsody&SuperiorA magyar bor jelenéről, jövőjéről és nemzetgazdasági jelentőségéről szervez szekcióülést az 55. Közgazdász-vándorgyűlés pénteki napján, szeptember 8-án délelőtt Egerben a Magyar Közgazdasági Társaság Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya. Az ülésen kiváló egri borászok vitatják meg egymással és hallgatósággal az ágazat gondjait és lehetőségeit. Így itt lesz többek között Simkó Zoltán, az Egri Hegyközség elnöke, a Kőporos Borászat ügyvezetője; Debreczeni Mónika, a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa; Kovács Nimród, a Kovács Nimród Winery ügyvezető-tulajdonosa; Romsics László, a Csányi Pincészet vezérigazgatója és ifj. Vida Péter, a Vida Családi Birtok társigazgatója. A borászok válogatott csapatához csatlakozik Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára, valamint Tarsoly József egri hegybíró is. A szekció levezető elnöke Nyíri Iván, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának tiszteletbeli elnöke lesz.

Ott leszünk az egri VINO ünnepen

2017. augusztus 22. 19:24

KNW pincészetElső alkalommal rendezik meg Egerben, a Líceum udvarán a VINO Kóstoló Ünnepet, ahol az idelátogatók megismerhetik az egri borvidék legjobb borászatait, éttermeit, valamint kézműves termékeit. Az eseményen természetesen a Kovács Nimród Winery is jelen lesz, s örömmel mutatjuk meg debütáló évjáratainkat, s régi kedvenceiket. Kapunyitás szeptember 1-jén, pénteken, délután 15 órakor. Másnap ugyanekkor nyílnak a kapuk, s akárcsak pénteken, 23 órakor zárul Eger legújabb, kétnapos boros ünnepe.