Kovács Nimród Borászat
grancru_lista-2016

NAGY-EGED-HEGY

tovább »
Grand Cru boraink alapanyagának kizárólagos forrása legjobb terroir-unk, a történelmi Nagy Eged hegy tetején lévő 10 hektáros szőlőnk. A tengerszint feletti 300-500 méteren fekvő, meredek, déli fekvésű dűlő talaja mészkő. Grand Cru boraink komplexitása, gazdagsága, gyümölcsössége és ásványos jellege a terroir földrajzi adottságainak és a forró nappalok és hűvös éjszakák által meghatározott mikroklímának is köszönhető.

 
Eger_a_magyar_burgundia_143.jpg

BIRTOKVÁLOGATÁS – EGER A MAGYAR BURGUNDIA

tovább »
Eger hasonló szélességi övön található Burgundiával – amelyet a fehér borok terén a Pouilly Fuissé, a vörös fajtáknál pedig a Musigny jellemez leginkább – a város és környéke pedig immár világszínvonalú bortermelő régióvá nőtte ki magát, ahol a borkészítés életformává vált. A modern technológiát elődeink, a francia szerzetesek által ránk hagyományozott tudással ötvözzük, s a magyar fogyasztókhoz is szeretnénk eljuttatni a nagy francia klasszikusokat: a chardonnay-t és a pinot noir-t.

 
All That Jazz

BIRTOKVÁLOGATÁS – ALL THAT JAZZ

tovább »
Bárhol járunk, a zene körülvesz minket.
Hallgatjuk autóban, házibuliban, vásárlás közben, vagy csak úgy otthon, ráérős délutánokon. De miért ne tehetnénk ezt egy elegáns bor mellett? Próbáljuk ki,
megéri! Új élmények részesei lehetünk: egy pohár KNW bor, egy vibráló, vagy halk jazz, és kitárul a világ.

 
Grőber Jenőnek ajánlva

GRŐBER JENŐNEK AJÁNLVA

tovább »
Ha nincs Grőber Jenő, talán nincs Egerben Bikavér sem. A 19. század végén, 20. század elején élt, nagy tudású, kísérletező kedvű borásznak köszönhetjük az immár világszerte ismert, s 2017-től hungarikumnak számító vörös házasítást. A Verőszala utcában – ahol a KNW tradícionális pincesora is található – alkott a borait, köztük az 1900-as évjáratú emlékezetes Grőber Bikavért.

 
Mindennapi örömök

MINDENNAPI ÖRÖMÖK

tovább »
Az EGRI család borai, különböző, az Egri Borvidék jellegzetességeit hordozó dűlőkön termett szőlőből készülnek, friss, élvezetes, minden alkalomhoz passzoló stílusban.

 
Pénztárcabarát birtokborok

PÉNZTÁRCABARÁT BIRTOKBOROK NEMCSAK FIATALOKNAK

tovább »
Pénztárcabarát birtokborok Egerből elegáns és gyümölcsös nemcsak fiataloknak