Kovács Nimród Borászat

A bor a pincében esik a legjobban

Ahogy véget ér a nyár és mindenki visszatér a nyaralásból, a legtöbben már a téli síelést tervezik. Pedig kár ennyire előre szaladni, hiszen az ősz egyet jelent a szüreti szezonnal, ami kiváló alkalom, hogy felkeressük Magyarország szőlő és bortermelő vidékeit, ahol személyesen is megkóstolhatjuk kedvenc borunkat és még az őszi munkálatokba is betekintést nyerhetünk.

Manapság bort kóstolni egy rendkívül népszerű hobbi lett, és akár azt is mondhatnánk, hogy csúcsra jár a hazai borturizmus. Egyre többen ismerik fel, hogy nem kell ahhoz borsznobnak lenni, hogy valaki jól érezze magát egy ilyen eseményen, hiszen egy átlagember számára is nyújthat érdekességet egy kóstoló.

Míg pár évtizede kutatni kellett Magyarországon a jó borokat, ma már a hozzáértők is csak kapkodják a fejüket, hogy épp melyik pincészet zsebelt már be megint egy jelentős nemzetközi aranyérmet. Több száz borászat várja már Magyarországon a vendégeket, és a köztük való eligazodást segíti a Borindex.hu borkóstoló kereső felülete, ahol több száz élmény között böngészhet a látogató. A választást segíti a rengeteg információ, valódi képek és értékelések, valamint a könnyű foglalási metódus.

Na de miért utazzunk el az ország másik végébe, hogy ugyanazt a bort igyuk, amit a boltban is megvehetnénk? Azért mert egy borkóstoló sokkal többről szól, mint magáról a borról. Egy egész borvidéket ismerhetünk meg rajta keresztül, az pedig egy semmihez sem fogható élmény, mikor a borász saját maga meséli el, hogy milyen utat tett meg a szőlő, amíg a poharunkba került.

Remek lehetőség ez barátokkal való összejövetelre, családi eseményekre, vagy céges csapatépítőre is. De nem ritkán helyszíne ez lánykérésnek sem, majd természetesen az azt követő lány- és legénybúcsúnak sem.

Egy biztos, ha valaki egyszer megtapasztalta, biztosan függőjévé válik és bakancslistájára veszi, hogy minél több borászatot felkeressen. Ezt javasoljuk mi is: utazz, szerezz élményt és kóstold meg ott a borodat, ahol az a legfinomabb.