Kovács Nimród Borászat

Michelin-csillagos éttermek vezetői méltatták a KNW-borokat Londonban

November végén a KNW tulajdonosa, Kovács Nimród egy kétnapos nemzetközi eseménysorozaton vett részt az Egyesült Királyságban, amelynek keretében a legjobb londoni top-vendéglátóhelyek kiváló sommelier-jei, séfjei kóstolhatták meg borainkat a Benares Mayfair Michelin-csillagos indiai étteremben. – Nagyon sok jó visszajelzést kaptunk a szakemberektől, akik elmondták, hogy a KNW borokat igazán “food friend-inek” tartják, amelyek jól passzoltak az indiai fogásokhoz is. Külön kiemelték ebben a körben a két burgundi fajtánkat, a Battonage Chardonnay-t és a 777 Pinot Noir-t – idézte londoni tapasztalatait Kovács Nimród.

Október közepén rendezték meg London szívében a Blue of Danube Wine Tasting-et, ahol az egri borvidéket a St. Andrea, a Tóth Ferenc borászat és a KNW képviselte. Egy ilyen alkalom kiváló arra, hogy az importőrök, sommelier-k és borszakírók közelebbről megismerkedhessenek a kiajánlásra váró vagy forgalmazott tételekkel, a közvetlen beszélgetés révén mélyebb ismereteket szerezzenek a területről, éghajlatról, talajszerkezetről, borászati filozófiáról.
Több gasztronómiai szakember is megfordult a teremben, akik eleve azzal a kíváncsisággal érkeztek, hogy vajon milyen új tételeket tudnának kínálni az őszi, téli itallapon.

A Kovács Nimród Winery pultjánál például a londoni Les 110 de Taillevent francia étterem head sommelier-je, Somogyi Imre arról mesélt nekünk: a borkultúrára különösen nagy hangsúlyt helyező fine dining étterem 2100-féle palackos bort tart, s köztük 110-félét pohárral is kínálnak a vendégeknek. E tételek között ott van a KNW 777 Pinot Noir-ja, Blues Kékfrankosa, s most újabb, ezúttal bikavér-házasításokat is szeretne az itallapra tűzni az egri verőszalai pincészettől.

– Jó volt látni, hogy milyen sokan tisztában vannak Londonban az egri borvidék értékeivel, többen ismerősként üdvözöltek minket, és számos érdeklődő jelezte, hogy személyesen is ellátogatott már hozzánk. A legtöbb borászat importőrön keresztül van jelen Londonban, illetve Nagy-Britanniában. Így van ez nálunk is, s mivel a borszaküzletek és éttermek jó kapcsolatban vannak az itteni forgalmazókkal, könnyebben elérhetővé válnak számukra a boraink – foglalta össze a londoni tapasztalatait Kovács Mónika a KNW ügyvezetője. A londoni borkedvelő közönséget megmozgató szakmai napon Caroline Gilby Master Of Wine tartott három mesterkurzust, amelyre előzetesen az egri borvidékről a St. Andrea borbirtokról, a Tóth Ferenc Pincészettől és borászatunkból is beválogatott borokat.