Kacsaszív és a máj medvehagymás galuskával és fejes salátával
Hozzávalók
– 500 g kacsaszív
– 400 g kacsamáj
– 2 fej vöröshagyma
– 1 egész tojás
– 200 g liszt
– 1 evőkanál kacsa zsír
– kis csokor medvehagyma
– egy fej jégsaláta
– 30 g őrült paprika
– 2 paradicsom
– 1 zöldpaprika
– só, bors
A salátaöntethez:
– 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 2 evőkanál fehér borecet
– 1 evőkanál méz
– 1 evőkanál mustár
– 100ml víz
– só
Elkészítés:
Mossuk meg a kacsa szívét alaposan bő vízzel, és vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Felhevítjük a kacsa zsír, hozzáadjuk a finomra vágjuk a hagymát, a kockára vágott paradicsomot, paprikát, őrölt paprikát és hagyományos pörkölt alapot készítünk. Hozzáadjuk a kacsaszívet, sózzuk, és alacsony lángon pároljuk, amíg teljesen meg nem puhul.
Közben a tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, s összekeverjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és egy kevés vizet, majd a masszából kis darabokat szaggatunk forró sós vízbe. Főzzük, amíg a gombócok a felszínre úsznak. A májat mindkét oldalán megsózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd két percig mindkét oldalán hirtelen kisütjük.
A fejes salátát leveleire szedjük, mossuk és alaposan megszárítjuk. A salátaöntet hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd ráöntjük a salátára, s a főétel mellé tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
A recept a winesofa közreműködésével készült és a BBC Good Food magazin 27. számában jelent meg. Az ételhez a KNW 2013-as Battonage Chardonnay-ját ajánlották tökéletes párosításként.
Az eredeti recept itt olvasható:
Az étel mellé ajánlott borunk: Monopole Battonage Chardonnay 2013