Kovács Nimród Borászat

Battonage Majális – új helyszín!!

Kóstoló teremEsőisten három napja áztatja Eger környékét. Hiába ültettünk hát ragyogó muskátlikat a nyilasmári dűlőhöz, hogy nemcsak ünneplőbe öltöztetett lélekkel, de virágos környezetben is várhassuk május 13-án szombaton a Battonage Majális vendégeit, egy tőlünk nagyobb úr, a természet közbeszólt, s borsot tört az orrunk alá.

A fricska azonban nem szegte kedvünket. Az átázott talajú ültetvényre ugyan most nem tudunk kimenni, helyette azonban meghívjuk önöket szombaton Egerbe, a Verőszala utca 66. alatt lévő borászatunkba, ide húzódunk vissza a rossz idő elől. Kovács Nimróddal közösen várjuk Önt és barátait szeretettel, 12 és 18 óra között.

Ígéreteinkhez híven kóstolhatóak lesznek régebbi évjáratok: felbontjuk a 2000-es évjáratú Nimród II-t, a Chardonnay du Monde-on elsőként arany érmet nyert Battonage 2007-t, valamint az azonos évjáratú Pinot Noirunk-at. Olyan élményt nyújtanak majd ezek a borok, amelyek feledtetni tudják a hétköznapokat, s ha nem is a természet lágy ölén, de kétszáz éves pinceágaink barátságos zegzugaiban ugyancsak kellemesen tölthetik velük az időt. Az így befolyt pénzt az egri Farkas Ferenc Zeneiskola növendékeinek ajánljuk fel hangszervásárlásra, s koncertfellépések biztosítására.

Óránként pincetúrát indítunk. Nincs szigorúan vett borsor, megkóstolhatnak bármit, s mi közben elmeséljük, hogyan készült a poharukban lévő tétel, milyen elvek vezérelnek bennünket a borkészítés során. Megmutatjuk, milyen hordókat rejtenek a tradicionális verőszalai pinceágak, s utunk során láthatják modern palackozósorunkat, hatalmas kóracél tartályainkat.

Az ételről a noszvaji Nomád Hotel gondoskodik.

Feltétlenül számítunk Önre! Várjuk szíves visszajelzését!