Kovács Nimród Borászat

Ötcsillagos a KNW Soul Syrah

Vince MagazinA vezető magyar bormagazin, a VinCE legújabb Syrah-tesztjén három bor szerzett öt csillagot, ebből kettő magyar: a Monopole Soul Syrah a Kovács Nimród Pincészettől, s a villányi Syrah a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészettől. Nagy büszkeség ez borászatunknak, hiszen nemzetközi mezőnyben mérettünk meg, s rangos, értő bírák emelték dobogóra borunkat.

Ezúttal 44 Shiraz / Syrah bort kóstoltak meg, s a zsűri valamennyi tagja Wine and Education Trust oklevéllel rendelkezett. Első helyen végzett a chile-i Montes Alpha Shiraz (2015), s mindjárt ezt követte a Monopole Soul Syrah (2013) a KNW-től, szintén öt csillaggal.

A VinCE magazin novemberi számában így írnak borunkról:
„Mély lila-rubin szín. Gazdag, fűszeres illat, eukaliptusszal, áfonyával, szederrel és visszafogott tölgyes tónusokkal. Komplex, széles spektrumú bor, szegfűszeg, bors, szerecsendió aromával. Elegáns, élénk, lendületes, kiemelkedő struktúrával, kellemes savassággal. Hosszú érlelési potenciállal rendelkezik.”

“Magyarországról szólva természetesen hangsúlyozzuk az őshonos fajtáinkat, mint például a Kékfrankos vagy a Kadarka, de a Syrah sikere is azt mutatja, hogy a magyar borászok a nemzetközi fajtáknál is képesek megbirkózni a világ piacán lévő társaikkal. Talán nem állandóan, de mint látjuk, üdítő kivételek mindig vannak. A legenda szerint e fajta Perzsiában született, valójában Franciaországból származik, de Chilében is remekül érzi magát, sőt kis hazánkban is egyre otthonosabban. A legszexibb vörösbor cím biztos nyertese lenne, legyen akár hűvösen csábító francia syrah, vagy buja fűszerességével rabul ejtő shiraz. Az pedig csakis varázslat lehet, hogy ennyi illat és íz elfér egy palackban.” – írja a bormagazin. Keresse a VinCE novemberi számát, benne az „Ezeregyéjszaka boraival”.