Négynapos rendezvénnyel ünnepelte az egri borvidék az üde fehér házasítást április végén. Örömmel mondhatjuk, hogy a Dobó térre majd’ mindennap ki lehetett volna tenni a „megtelt” táblát, jó látni, hogy egyre több az igényes borfogyasztó, akik a helyszínen kínált street food ételek társaságában valódi gasztronómiai élményekkel gazdagodhattak.
A KNW nemcsak közkedvelt fehér borait – köztük a nemrégiben debütált, és a fiatal borfogyasztókat is megcélzó reduktív Chardonnayt, vagy a Battonage-t vagy épp a Chardonnay-Szürkebarát házasítás Dixie-t és az ikonikus Sky Furmintot mutatta be, de a vörösboraink szinte teljes palettája is szerepelt a rendezvényen. Munkatársaink tapasztalatai szerint a közönség leginkább a Battonage Chardonnay-t szerette, a langyos tavaszi délutánokon szerintünk is ez az a bor, amely elmélyülten, mégis lazán fogyasztható. Az ilyen alkalmak arra is kiválóak, hogy a közönség ne csak a polcokon találkozzon a borokkal, hanem borászatunk jelenlévő munkatársai révén azokra a kérdésekre is választ kaphasson, amely esetleg a technológiát, az évjáratot vagy épp a szőlőültetvényeket érintik.